ohodnotit

Komentáře k filmu Chatrč

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
janveres
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Film ma veľmi milo prekvapil.   Odzrkadľuje v sebe hodnoty,   ktoré nútia človeka   rozmýšľať. Ústrednou   myšlienkou je odpustenie a to   dokonca v niekoľkých   rovinách. Odpustenie otcovi,   ktorý týral, odpustenie   vrahovi, ktorý zabil, ale v   prvom rade odpustenie sebe,   ktorý súdil a nevedel v sebe   spracovať hnev. To sám   nedokážeš... len s pomocou   Niekoho, ktorý ťa pozná   lepšie ako ty sám sa ti to   podarí dosiahnuť. Chatrč je   dielo, ktoré sám   nevytvoríš...
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2020
Tady vůbec nejde o   křesťanství. Tady jde o   člověka. O to, jak naložit   se svým pojetím života. O   tom, jestli se vyčlenit a   vše posuzovat jen podle   svých měřítek, pocitů a   potřeb a nebo se vnímat jako   součást obrovského celku,   kde záleží na každém a na   všem, kde vše se vším   souvisí, kde zrnko ovlivní   svá sousední zrnka a ta zase   další... Každý máme k   dispozici jedno svoje tělo   plné buněk. Ty buňky drží   pohromadě a musí   spolupracovat. Když to   nedělají, tělo nefunguje.   Ještě něco není jasné? :)
peginka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2018
Musím se přiznat, že jsem -   díky komentářům - filmu   dopředu moc nefandila. Ale   dobře, že jsem se i přes   počáteční nedůvěru   dívala. Je to sice taková   "pohádka" pro   dospělé, ale přesto se mi   to moc líbilo. A to nejsem   věřící... Člověk může   ve filmu nalézt odpovědi na   otázky, které si ve skrytu   duše dává sám sobě.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2018
║Rozpočet   $20miliónov║Tržby USA   $57,386,418║Tržby   Celosvetovo $93,501,393▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Tak keď sa to zoberie s   patrčným nadhľadom celkom   fajn film na to do akej témy   načrel. Aj keď ide o dosť   smutnú tému, opierajúcu sa   o dosť smutný životný   osud. Otec opilec, týranie,   zlé detstvo, k tomu zmiznutie   dcéry ale potom sa to   nasmeruje k uzdraveniu   takpovediac utýranej duše.   Je to v celku šikovne   podané, dá sa povedať s   určitým citom nespútanej   fantázie. Herci fajn,   Worthington sa v poslednej   dobe zas slušne ukazuje.   Vizuálne farbisté,   podmanivé. Na kresťanský   film dobrá práca a to   žvásty o bohovi a biblii   fakt nemusím. Takže v rámci   filmového média   pozerateľné. /70%/
pohledvenkova
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.9.2020
Patos je ve filmu doslova   nesnesitelný. Škoda, že   Elouisa nebyla ještě slepá   a homosexuální, abychom   dosáhli dokonalé politické   korektnosti. Pokud jde o   tématicky podobné snímky,   mnohem stravitelnější je   brazilský Nosso Lar.
RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.2.2020
Skoro
nekonečnou hodinu a půl   trvalo, než děj   dýchavičně přeškobrtal   přes všechny zjevně i méne   zjevně manipulační   narážky, otázky a   nechápání, aby padla   rozhodující věta: Bůh je   vinen, aby byl náhle   užaslému divákovi   nastíněn motiv Kristovy   oběti. Člověk by řekl, že   merita věci bylo dosaženo.   Jenže ouha.
Manipulace   pokračuje s lstivostí, z   níž musí být absolventi   školy argumentačnch klamů v   rauši. Na pochybná tvrzení   se vrší pochybné úvahy a   ještě pochybnější   závěry, a do toho se plnými   hrstmi míchají emoce. Vše s   jediným cílem, který dle   mého náhledu, a ke škodě   celého filmu, je díky té   naprosto nekorektní   konstrukci ztracen, ačli měl   být patrně vyzdvižen. Tak   to dopadá vždy, když se   pokouší logika podpírat   víru, a víra hledá pomoc u   logiky. Jenže sdělovat tuto   prostou, leč stále   nedoceněnou pravdu v rozsahu   dvou a čtvrt hodiny, je   děsné. A nakonec je tato   neuvěřitelná snůška   onálepkována za představu,   což je oblíbený deus ex   machine všech autorů co se s   vlastním záměrem dostanou   do úzkých. A o obsazení   "trojrole" se   raději rozepisovat nebudu.   Jsem si jist, že si film   najde plno nadšených   příznivců, a ze srdce a   upřímně jim to přeji. Ale   nepřidám se k nim.
MildaX
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.10.2017
Když se čeká a Avatara, je třeba se něčím živit
Sam Worthington čeká než   začne konečně točit   další Avatary a tak si čas   krátí (a účet plní)   hraním v blbostech, asi aby   neumřel hlady. Chatrč je   taková reklama na dokonalou   americkou křesťanskou   rodinu, která je šťastná a   chodí v neděli do kostela. A   když se jim stane něco   špatného (v tomto případě   smrt dítěte), tak jediné   řešení je chodit do kostela   a milovat boha ještě víc. A   pro ty co mají pochybnosti je   na čase setkání s bohem a   spol. a ti už vás víře a   odpuštění naučí... Mohlo   to být psychologické drama,   mohl to být thriller, mohl to   být dokonce i horror, ale   nakonec je z toho nudná   reklama na křesťanskou   rodinu. Škoda.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.10.2017
Tak tato reklama na   křesťanství u mne   nezabrala. Připouštím, že   v některých názorech byla   spousta pravdy, ale to mohli   natočit do rozhlasu a   neplýtvat tím na filmový   materiál. Nudný film, který   se vleče a vleče a hluboký   obdiv mi samotnému, že jsem   to dojel až do konce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih162669minih162669Ničitelka (2018) 
Destroyer n
minih142454minih142454Božská Florence (2016) 
Florence Foster Jenkins n
minih19898minih19898Superúčetní (1986) 
Superfantozzi n
minih29482minih29482A.I.: Umělá inteligence (2001) 
A.I.: Artificial Intelligence n
minih72578minih72578Půlnoc v Paříži (2011) 
Midnight in Paris n
minih160185minih160185Ad Astra (2019) 
Ad Astra n
minih161973minih161973La Llorona: Prokletá žena (2019) 
The Curse of La Llorona n
minih140547minih140547Včerejší děti (2000) [TV film] 
Yesterday's children n
minih100314minih100314Möbius (2013) 
Möbius n
minih52494minih52494Noc a zmatek (1958) 
Le désordre et la nuit n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

54.1 % (37)
6   - curil
1   - Pitryx
7   - T2
8   - beneva
1   - Snura
2   - MildaX
1   - Xanthe
5   - Kycky
5   - Prorok_Mys
3   - RwlBem
6   - terka69
4   - zepo
2   - gorous
1   - pepatulen
4   - pohledvenk
5   - Megan93
5   - Lilisek
3   - mrakoslap
4   - MetelskuBl
8   - peginka

TV Program

ČT1 - Malá farma (2010) [TV pořad]

04:15 - 04:40

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Duchovní kuchyně

04:20 - 04:45

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:15 - 05:30

15 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Vetřelec vs. Predátor (2004)

03:00 - 04:55

90 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 167929
Osobností: 664480
Fotografií: 657701
Plakátů: 316130
Obsahů a biografií: 154733

Poslední komentáře

Taxi 121 (2016)

ztráta času

Taxi 121
Tak tohle je naprostá   katastrofa, se skutečností   to nemá nic společného.   Hlavní hrdina měl několik   příležitostí se vraha   zbavit ale více >

Autor: MichalR | Hodnocení: 2 / 10

U mě dobrý (2008)

U mě dobrý
Možná bych dal o hvězdu   víc nebýt tenhle film   označený jako komedie. Na   druhou stranu to ale mohlo   dopadnout i podstatně hůř.   Tenhle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Lída Baarová (2016)

Lída Baarová
Pokusím se zapomenout na   svůj velmi vyhraněný   osobní názor na hlavní   postavu a vyjádřit pouze   dojem z filmu jako takového i   když to více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Lon McQ (1974)

Lon McQ
Poněkud slabší thriller z   počátku 70. let se   stárnoucí hvězdou   westernových snímků Johnem   Waynem v hlavní roli   inteligentního více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Greyhound: Bitva o Atlantik (202...

Greyhound: Bitva o Atlantik
Slušný válečný film   inspirovaný skutečnými   událostmi. Nevím jak to je   přesné, ale film myslím   nelže v tom, že to musela   být mela. více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení