ohodnotit

Dny zrady I., II.

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
227 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1973

Komentáře k filmu Dny zrady I., II.

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Drama o roku 1938 v tomto   rozsáhlém historickém   velkofilmu je i přes nutnost   zahušťovat děj a nenchat se   strhnout jednotlivostmi,   ukázkou špičkové práce   pana režiséra Otakara   Vávry. Předpokládám, že   jej i diváci z jiných zemí   budou jednou obdivovat.   Britové a Francouzi by se   měli dozvědět alespoň   touto cestou, jak zradili   Československou republiku a   pokud jde o Němce i pro ně   je v tomto filmu plno   možností se poučit.
hlavsa5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2011
První díl válečné   trilogie, kterou pan režisér   Otakar Vávra pojal skoro   téměř dokumentárně.   Plejáda hereckých celebrit   vytvořila věrně dobu   Mnichova. Popis Habartovských   událostí je víc než   věrný, tak jako ostatní.   Škoda že není uváděna v   TV.
vo.truhlastvi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Dny zrady
Film nás zavádí do roku   1938,do období které   znamenalo zradu spojenců   Francie a Anglie,ukazuje   situaci v českém   pohraničí.Všem doporučuji.
tvo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Dny zrady
V tomto filmu se přenesete do   roku 1938,kdy naše republika   čelila nátlaku Německa a   zradě spojenců Francie a   Anglie.Přímo autentické   rozhovory.
Gruberova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2017
Chyba v obsazení
V obsazení chybí jméno   herečky Jaroslavy   Tiché,představitelky paní   Horákové, matky Jiřího,   Karla a Standy Horákových
arnie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Skvělý film
Je to dobře natočené.   Události, zobrazované v   tomto filmu jsou z 90%   pravdivé. Zachycuje to   hlavní události, které   vedly k Mnichovu a vzhledem k   tomu, že moc filmů s touto   tématikou nebylo natočeno,   jde o skvělý válečný   film.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Dějiny jsou jen jedny. Jejich   výklad má nekonečné   množství podob a způsobů.   Dvojfilm Dny zrady vypráví   takřka dokumentární formou   o osudech Evropy, které svět   prožíval koncem třicátých   let. Vypráví o Mnichovu, o   Mnichovském diktátu, o   Mnichovské zradě. Událost,   kdy se světové mocnosti   dohodly o malém   středoevropském státečku   má několik názvů. Tento   film je jedním z mnoha   výkladů politických   událostí přelomu   třicátých a čtyřicátých   let. Ať si o pravdě či   nepravdě filmu mohu myslet   cokoliv, určitě jej   považuji za jeden z   nejlepších československé   kinematografie. Je pompézní,   je velký. Je prvním z   trilogie válečných filmů   pana režiséra Otakara   Vávry. Plejáda předních   českých herců propůjčuje   svůj herecký um i hlas k   tomu, aby vytvořili   politické osobnosti   tehdejší doby.
soptik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2005
Režisér Otakar Vávra   natočil s takřka   doumentární přesností dobu   Mnichovské zrady a   zabýrání Sudet.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2011
Já sama jsem dobu, kterou   film popisuje nezažila, ale   podle vzpomínek mých   rodičů a prarodičů je tu   hořké období Mnichova a   událostí po něm vylíčeno   velice věrně. Nejenom   politická situace jako   taková, ale hlavně pocity   obyčejných lidí. I oba moji   dědové odjížděli roku   1938 s vojenskými kufříky a   nadějí v srdci bránit   republiku, i oni se doslova se   slzami v očích vraceli po   čase domů...
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2020
Vskutku reprezentativní   téměř čtyřhodinový úvod   do velkolepé historické   trilogie Otakara Vávry.   Výborné mezinárodní   obsazení a snaha o pokud   možno co nejobjektivnější   pohled na události (s ohledem   na období nejtvrdší   normalizace v němž celý   ambiciózní projekt vznikal).   Člověk musí ocenit řadu   velmi dobrých výkonů mezi   herci i precizní práci   maskérů a kostymérů. O   obsahu se raději nebudu   rozepisovat. Na toto období   naší historie mám velmi   vyhraněné názory a ty sem   koneckonců nepatří. Z   hlediska čistě filmového je   to moc dobrá práce!
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2008
Vávrovy filmy s tématikou okupace mají....
...svou hodnotu, tento bych si   však dovolila hodnotit jako   malinko slabší. Po   dokumentární stránce nemám   výhrad, rovněž ani k   hereckým výkonům, ale   velké množství německých   dialogů s titulky je dost   nepřehledné. Oceňuji, že   režisér chtěl přiblížit   dobu v co největší   autenticitě, což je v   pořádku, bohužel pro   běžné sledování jsou   titulky záležitostí spíše   nepraktickou. Na druhou stranu   ale musím vzít v úvahu, že   film vznikl dávno před érou   DVD a video? To bylo ještě   pomalu v plenkách. Rozhodně   považuji Vávrovy filmy s   tématikou okupačních   událostí za jedny z   nejlepších projektů ze 70.   let a každopádně by bylo   dobré je využít jako   pomůcku při výuce na   školách. Obzvláště rok   1938 a mnichovská zrada je   téma, které není v   dějepise příliš   záživným momentem a   přiznám se, že i docela   složitým. Shlédnutí filmu   by mohlo být velkým   přínosem.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Film má skvělou podobu   hraného dokumentu - do   pozadí popisu historických   událostí jsou vloženy osudy   českých obyvatel pohraničí   a vojáků, kteří se chtěli   bránit, ale byli zrazeni.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2012
Pomineme-li komunistickou   agitaci ve filmu, bude vždy v   českém národu vyvolávat   nesouhlas, zradu a křivdu,   kdy bylo rozhodnuto o nás bez   nás. Pan Režisér Vávra,   bude už navždy patřit mezi   největší české filmaře   všech dob.
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2019
NIKDY NEZAPMEŇTE !
Na zrádce a grázly, kterým   dnes musíme povinně říkat   spojenci. Ve filmu je sice   komunistická agitace, ale   ....ona ta agitace zas tak   tragická není! Zrada západu   a né jediná!! by nikdy   neměla vymyzet z naší   paměti! Stejně tak jako to   co zapříčinila-prodání   naší republiky! A víte co   tehdy náš národ měl a na   co film i poukazuje?!!   OBROVSKOU NÁRODNÍ HRDOST!!   Se kterou šli muži na   hranice bránit naši zem!! To   je vlastnost, kterou naší   vládcové začali od prosince   1989 poctivě ničit,aby   soudruzi ze západu tu měli   potřebné stádo tupých   ovcí a otroků a podařilo se   jim to! Dnešní národ je už   jen zaprodaná ves bez hrdosti   a důstojnosti.
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.3.2020
Film věrně vykresluje zradu   Velkých přátel, vraždění   obyvatel, četníků v   pohraničí, udýchaného až   zpoceného Hitlera, prezidenta   Beneše, který je srab a   národu se nechce podívat do   očí. Davová scéna, kdy jde   celá Praha na hrad, žádat o   zbraně. Stovky herců a   tisíce statistů. Jako hraný   dokument snad je velmi   pozitivní, ale do kina bych   na film nešel, nebo bych asi   nevydržel.
nick4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.8.2009
film s jednou z nejdelších   titulkových listin v českém   filmu.Všechny tři díly jsou   hodně historicky pro potřeby   doby kdy byl natočen   zkresleny takže historická   věrnost je zde pouze ve   výpravě.Z celé trilogie asi   nejslabší díl.Němci mluví   německy,ale francouzi a   angličané česky trošku   divné.
Takhle to   opravdu asi nebylo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36273minih36273Inženýrská odysea (1979) [TV seriál] 
Inženýrská odysea n
minih9615minih9615Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 
...Altrimenti ci arrabbiamo n
minih33986minih33986Pavoučí teror (2002) 
Eight Legged Freaks n
minih25536minih25536Prokletá farma (1997) 
A Thousand Acres n
minih25225minih25225Tisícročná včela (1983) 
Tisícročná včela n
minih12954minih12954Mravnost nade vše (1937) 
Mravnost nade vše n
minih20807minih20807Terminátor (1984) 
The Terminator n
minih10716minih10716Králové Slunce (1963) 
Kings of the Sun n
minih4863minih4863Byli jednou dva písaři (1972) [TV seriál] 
Byli jednou dva písaři n
minih62034minih62034Bitva o Ržev (1981) 
Saška n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sokolovo (1974)

 Sokolovo (1974)
Sokolovo n
 
Žánr: válečný / historický / drama
Země: Československo / SSSR
Režie: Otakar Vávra

(pokračování)

Hodnocení filmu

74 % (131)
8   - curil
5   - cicis
5   - jarda53
10 - Erkul
8   - green-tea
6   - veverka-zr
9   - hvezdyn
7   - Frolíček
4   - pataamat
8   - klasifikát
9   - jmenuji.se
8   - Petra.Barb
7   - LenC2
7   - Bara.40
7   - Misantrop
8   - moldovan
6   - payo1555
10 - AGAMEMNON
9   - melakara
7   - REKBRIT
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166901
Osobností: 662178
Fotografií: 652099
Plakátů: 313574
Obsahů a biografií: 153857

Poslední komentáře

Alpha Dog (2005)

Ještě mě pořád mrazí...

Alpha Dog
Zase jednou se mi vyplatilo   nečíst předem informace o   filmu. Mrazit mě začalo ve   chvíli, kdy mi došlo, že to   ten kluk asi   více >

Autor: beneva | Hodnocení: 5 / 10

Dveře (1976) [TV hra]

Dveře
Zdařilá studiová   mikrokomedie, která nese   výrazný "cimrmanovský"   rukopis. Jako fanoušek (a   pravidelný návštěvník)   Divadla Járy více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Lance Armstrong: Pád legendy (20...

Lance Armstrong: Pád legendy
Působivý životopisný film   renomovaného režiséra   Stephena Frearse. Divák z   něj získá nejenom   rekonstrukci jednoho (v mnoha   směrech) více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Vlhká místa (2013)

Vlhká místa
Tak tohle byl perfektní   nářez. Zřejmě nesedne jen   tak někomu. Holt nejde o   jednohubkový komiksový   výplach nebo tupou romanci.   Ano je více >

Autor: naineko | Hodnocení: 10 / 10

Krupice (1998) [TV hra]

Krupice
Překvapení. Bakalářská   povídka pojatá ve stylu   filmů třicátých let a   románků pro paní a dívky.   Do toho perfektně pasují i   záběry z více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.131/0.117