ohodnotit

Dny zrady I., II.

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
227 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1973

Komentáře k filmu Dny zrady I., II.

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Drama o roku 1938 v tomto   rozsáhlém historickém   velkofilmu je i přes nutnost   zahušťovat děj a nenchat se   strhnout jednotlivostmi,   ukázkou špičkové práce   pana režiséra Otakara   Vávry. Předpokládám, že   jej i diváci z jiných zemí   budou jednou obdivovat.   Britové a Francouzi by se   měli dozvědět alespoň   touto cestou, jak zradili   Československou republiku a   pokud jde o Němce i pro ně   je v tomto filmu plno   možností se poučit.
hlavsa5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2011
První díl válečné   trilogie, kterou pan režisér   Otakar Vávra pojal skoro   téměř dokumentárně.   Plejáda hereckých celebrit   vytvořila věrně dobu   Mnichova. Popis Habartovských   událostí je víc než   věrný, tak jako ostatní.   Škoda že není uváděna v   TV.
vo.truhlastvi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Dny zrady
Film nás zavádí do roku   1938,do období které   znamenalo zradu spojenců   Francie a Anglie,ukazuje   situaci v českém   pohraničí.Všem doporučuji.
tvo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Dny zrady
V tomto filmu se přenesete do   roku 1938,kdy naše republika   čelila nátlaku Německa a   zradě spojenců Francie a   Anglie.Přímo autentické   rozhovory.
Gruberova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2017
Chyba v obsazení
V obsazení chybí jméno   herečky Jaroslavy   Tiché,představitelky paní   Horákové, matky Jiřího,   Karla a Standy Horákových
arnie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Skvělý film
Je to dobře natočené.   Události, zobrazované v   tomto filmu jsou z 90%   pravdivé. Zachycuje to   hlavní události, které   vedly k Mnichovu a vzhledem k   tomu, že moc filmů s touto   tématikou nebylo natočeno,   jde o skvělý válečný   film.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Dějiny jsou jen jedny. Jejich   výklad má nekonečné   množství podob a způsobů.   Dvojfilm Dny zrady vypráví   takřka dokumentární formou   o osudech Evropy, které svět   prožíval koncem třicátých   let. Vypráví o Mnichovu, o   Mnichovském diktátu, o   Mnichovské zradě. Událost,   kdy se světové mocnosti   dohodly o malém   středoevropském státečku   má několik názvů. Tento   film je jedním z mnoha   výkladů politických   událostí přelomu   třicátých a čtyřicátých   let. Ať si o pravdě či   nepravdě filmu mohu myslet   cokoliv, určitě jej   považuji za jeden z   nejlepších československé   kinematografie. Je pompézní,   je velký. Je prvním z   trilogie válečných filmů   pana režiséra Otakara   Vávry. Plejáda předních   českých herců propůjčuje   svůj herecký um i hlas k   tomu, aby vytvořili   politické osobnosti   tehdejší doby.
soptik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2005
Režisér Otakar Vávra   natočil s takřka   doumentární přesností dobu   Mnichovské zrady a   zabýrání Sudet.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2011
Já sama jsem dobu, kterou   film popisuje nezažila, ale   podle vzpomínek mých   rodičů a prarodičů je tu   hořké období Mnichova a   událostí po něm vylíčeno   velice věrně. Nejenom   politická situace jako   taková, ale hlavně pocity   obyčejných lidí. I oba moji   dědové odjížděli roku   1938 s vojenskými kufříky a   nadějí v srdci bránit   republiku, i oni se doslova se   slzami v očích vraceli po   čase domů...
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2008
Vávrovy filmy s tématikou okupace mají....
...svou hodnotu, tento bych si   však dovolila hodnotit jako   malinko slabší. Po   dokumentární stránce nemám   výhrad, rovněž ani k   hereckým výkonům, ale   velké množství německých   dialogů s titulky je dost   nepřehledné. Oceňuji, že   režisér chtěl přiblížit   dobu v co největší   autenticitě, což je v   pořádku, bohužel pro   běžné sledování jsou   titulky záležitostí spíše   nepraktickou. Na druhou stranu   ale musím vzít v úvahu, že   film vznikl dávno před érou   DVD a video? To bylo ještě   pomalu v plenkách. Rozhodně   považuji Vávrovy filmy s   tématikou okupačních   událostí za jedny z   nejlepších projektů ze 70.   let a každopádně by bylo   dobré je využít jako   pomůcku při výuce na   školách. Obzvláště rok   1938 a mnichovská zrada je   téma, které není v   dějepise příliš   záživným momentem a   přiznám se, že i docela   složitým. Shlédnutí filmu   by mohlo být velkým   přínosem.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Film má skvělou podobu   hraného dokumentu - do   pozadí popisu historických   událostí jsou vloženy osudy   českých obyvatel pohraničí   a vojáků, kteří se chtěli   bránit, ale byli zrazeni.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2012
Pomineme-li komunistickou   agitaci ve filmu, bude vždy v   českém národu vyvolávat   nesouhlas, zradu a křivdu,   kdy bylo rozhodnuto o nás bez   nás. Pan Režisér Vávra,   bude už navždy patřit mezi   největší české filmaře   všech dob.
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2019
NIKDY NEZAPMEŇTE !
Na zrádce a grázly, kterým   dnes musíme povinně říkat   spojenci. Ve filmu je sice   komunistická agitace, ale   ....ona ta agitace zas tak   tragická není! Zrada západu   a né jediná!! by nikdy   neměla vymyzet z naší   paměti! Stejně tak jako to   co zapříčinila-prodání   naší republiky! A víte co   tehdy náš národ měl a na   co film i poukazuje?!!   OBROVSKOU NÁRODNÍ HRDOST!!   Se kterou šli muži na   hranice bránit naši zem!! To   je vlastnost, kterou naší   vládcové začali od prosince   1989 poctivě ničit,aby   soudruzi ze západu tu měli   potřebné stádo tupých   ovcí a otroků a podařilo se   jim to! Dnešní národ je už   jen zaprodaná ves bez hrdosti   a důstojnosti.
nick4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.8.2009
film s jednou z nejdelších   titulkových listin v českém   filmu.Všechny tři díly jsou   hodně historicky pro potřeby   doby kdy byl natočen   zkresleny takže historická   věrnost je zde pouze ve   výpravě.Z celé trilogie asi   nejslabší díl.Němci mluví   německy,ale francouzi a   angličané česky trošku   divné.
Takhle to   opravdu asi nebylo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44296minih44296Boj po vítězství (1972) 
Boj posle pobedy n
minih63644minih63644Lhaní po americku (1997) 
Telling Lies in America n
minih2584minih2584Africká královna (1951) 
The African Queen n
minih37798minih37798Poslední valčík (1978) 
The Last Waltz n
minih67756minih67756Slavná letadla RAF 1 - Hawker Hurricane, Supermarine Spitfire (2010) [DVD] 
Hawker Hurricane, Supermarine Spitfire n
minih5278minih5278Conan ničitel (1984) 
Conan the Destroyer n
minih82235minih82235Příběh Kmotra (2013) 
Příběh Kmotra n
minih24499minih24499105% alibi (1959) 
105% alibi n
minih29882minih29882Království ohně (2002) 
Reign of Fire n
minih11900minih11900Malý Buddha (1993) 
Little Buddha n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sokolovo (1974)

 Sokolovo (1974)
Sokolovo n
 
Žánr: válečný / historický / drama
Země: Československo / SSSR
Režie: Otakar Vávra

(pokračování)

Hodnocení filmu

74.3 % (128)
8   - curil
5   - cicis
7   - jarda53
10 - Erkul
8   - green-tea
6   - veverka-zr
9   - hvezdyn
7   - Frolíček
4   - pataamat
9   - jmenuji.se
8   - Petra.Barb
7   - LenC2
7   - Bara.40
7   - Misantrop
8   - moldovan
6   - payo1555
10 - AGAMEMNON
9   - melakara
7   - REKBRIT
9   - satyr

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1993) [TV pořad]

02:15 - 04:45

111 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Žijem, pijem, nevím dokedy...

03:45 - 04:10

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě 2 (2...

03:45 - 04:45

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

03:25 - 04:59

41 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 161767
Osobností: 655451
Fotografií: 622762
Plakátů: 299270
Obsahů a biografií: 148509

Poslední komentáře

Králíček Jojo (2019)

Králíček Jojo
Vážných filmů o hrůzách   druhé světové války už se   natočilo nespočet a tak   není marné, zkusit to   natočit jako grotesku, ze   které ovšem více >

Autor: m6k | Hodnocení: 8 / 10

Bolero (2004)

Bolero
Bolero by mohl být o třídu   lepší film, kdyby se Brabec   za kamerou trochu krotil. Jeho   exhibicionismus je natolik   otravný, že se mě z   více >

Autor: topipig | Hodnocení: 5 / 10

Barva z Vesmíru (2019)

Barva z Vesmíru
Jakožto milovník hororových   filmů i knih musím   sebekriticky přiznat, že   Lovecraftovu povídku jsem   ještě nečetl, tudíž   nemohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 7 / 10

Vládci chaosu (2018)

Vládci chaosu
MAYHEM a BURZUM. Dvě   legendární norské kapely.   Euronymous a Varg. Dvě   kontroverzní postavy   norského black metalu.   Ortodoxní blekouši více >

Autor: topipig | Hodnocení: 8 / 10

Past (2020) [TV film]

Past
Nikdo nebyl potrestán. A i   dnes ukazujeme na jakousi   kolektivní vinu. Na zrůdnost   reřimu v 50.letech a místo,   aby film ukázal na   více >

Autor: Zdenek43 | Hodnocení: 1 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.071/0.056