ohodnotit

Dunkerk

Další název:
Dunkirk
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
20.7.2017

Komentáře k filmu Dunkerk

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet   $100miliónov║Tržby USA   $165,508,079║Tržby   Celosvetovo $392,708,079▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Precízny detailista Nolan   opäť dáva zo seba to   najlepšie. Postavy tu nemajú   nejakú razanciu, hĺbku, sú   len skôr takými figúrkami   na šachovnici, ktorú   sledujeme ohľadom udalostí z   rôznych uhlov. Aj keď len na   malej ploche. Máme zas   možnosť sledovať klasickú   Nolanovskú skladačku.   Vojnovú tému ponúka z   iných uhľov pohľadu, než   sme zvyknutý. Máme tu   nepriateľa ktorého takmer   nevidíme. Strach, napätie je   hmatateľné. Burácanie   guliek, torpéd, bômb, je to   tu razantne silné,   ohlušujúce, mrazivé,   dostáva to človeka do   vytrženia. Vzdušné súboje   a potápajúce sa lode tu   majú až desivý podmaz   neskutočnej reálnosti. Nolan   sa zas predviedol. Silný   zážitok. /videl v kine 2x:   100%/
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2018
Spickove udelany valecny film
Jsem rad, za kazdy film, kde   se uz od zacatku jde k povaze   veci, tzn. k jadru a tady je   to valka. Zadny recicky,   proste akce hodne blizka az   dokumentu, skvela kamera,   promyslena rezie a pribeh ze   skutecnosti, kde Vas mrazi
Valka ve sve nahote, zadne   omalovanky jako v dojacich,   kde se vojak stihne behem   bitvy petkrat zamilovat. Mam   valecny filmy rad a tenhle je   skvele udelany. Doporucuji v   puvodnim zneni!
kraxon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2017
U mne jeden z nejlepších   filmů o WW2. T. Hardy jako   pilot přesvědčivý i když   z něj byly většinou   vidět jen oči. A ta   beznaděj i zoufalý a ne   vždy férový boj o vlastní   přežití vojáků   čekajících na pláži na   porážku nebo na zázrak byly   působivější než kýble   kečupu a vnitřností   poházených po okolí.   Např. scéna (POZOR SPOILER!)   objevení se záchranné   flotily "mýdlových   bedýnek" mě v kině   ("obyčejný"   sál, ne "povinný"   IMAX) rozsekala na hadry. A   rozhodování pilota Ferriera   (T. Hardy) "mám málo   paliva, mám letět dál k   pobřeží nebo sundat   bombarďák ohrožující   britskou loď i za cenu   ztráty paliva?"   odehrané těkáním pohledu z   palivoměru na loď a zpět   a slyšitelným zrychleným   dechem prostě nemělo   chybu. Závěr: nic pro   požírače vybuchlé   kukuřice, pro mne zatím   filmový zážitek roku. Pod   100% prostě jit nemůžu...
Wiikii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2018
Místy až dokumentárně   spravený film s uchvacující   hudbou a zvuky, které   doprovázají krásné   záběry a propracované   dialogy, které upozorňují   či připravují diváka na   další rozvíjení   příběhu. + ty tři dějové   línie s různým časováním   nebo hlavní postavy, kdy   všechny mají svůj vlastní   rozdílný charakter. ....   HODNOCENÍ: 90%
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2017
PROCESOR!
Téměř 400 000 anglických   vojáků se ocitlo v pasti,   kde perimetr před   nepřítelem drželi Francouzi   a ten se každou hodinu   zmenšoval. Statisíce   vojáků se tak nachází na   pláži u jediného mola a   čekají na pořádné lodě,   které by je evakuovali.   Snímek vyniká především   všudypřítomným strachem,   že každou vteřinu se   Němcům podaří prolomit   poslední zbytky obrany a   zmasakrují je na pláži.   Přesto, že Němci ve snímku   nejsou moc vidět, tak jako by   byli všude okolo. A to   otevírá cestu pro velmi   syrovou atmosféru plného   děsu, kde se chce zachránit   každý i na úkor kamaráda.   A známé v nouzi poznáš   přítele tady nabývá   úplně jiného rozměru.   Zajímavý jsou počty ve   válce, že se nebude plýtvat   drahými loděmi či letadly   na záchranu, když jsme   teprve na začátku. Kdežto   těch pár set vojáků, jsou   asi přiměřené ztráty….
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Tohle je ale pěkně hnusnej film.
Tedááá, ne že by byl   špatný, to ani v   nejmenším.
Jde jen o   to, jak je temný, ponurý a   pesimistický.
Ale ono   to jinak ani nešlo. Stojí   vás půl milionu na pláži,   po kotníky ve vodě,   nepřítel nemá zrovna na   práci nic lepšího, než   vás všechny postřílet a vy   všichni čekáte na jednu ze   dvou lodí, které pendlují   sem a tam, mezi Francií a   Anglií. A to ještě každá   druhá loď jde ke dnu a z   nebe na vás prší kulky a   bomby.
Christopher   Nolan natočil svůj   válečný film opravdu   depresivním způsobem, bez   kousku místa, třebas jen pro   náznak humoru. Pro ten v   této zběsilé evakuační   akci nebylo místo.
Nicméně i tak pro mne   osobně dech beroucí   zážitek.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Dunkerk, válečné drama s   prvky připomínajícími   dokudrama. Skvěle diváku   přináší pestrý vějíř   emocí a chování, které s   sebou válka nese, přičemž   nejsilnější a   nejhlasitější z celého   filmu ticho.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2018
PRVNÍ DOJEM:Nu, profi práce   je tu vidět na každém   kroku. Jen nesmíte dumat nad   označením čehokoli a nad   zbraněmi. Také se mi nezdá,   že by už tehdy byla   kontejnerová přeprava, dle   jeřábů v několika   záběrech, ale tím si   nejsem jist a hledat se mi to   nechce. Jinak je to snímek   skutečně na úrovni a   všechny tři příběhy jsou   velmi dobré. Jen mi bylo   divné, že tam bylo tolik   mrtvých a nikde ani kapka   krve. No, snad někdy mrknu   podruhé a prozatím dávám   sedmdesát kusů ze sta.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2018
Válka je svinstvo....
...občas si nedám pokoj a   pustím si něco, na co v   podstatě nemám ani chuť,   ani náladu a vím, že mi to   moc radosti nepřinese, proto   se záměrně vyhýbám   hororům a válečným   filmům. U Dunkerku jsem   udělala výjimku, myslím,   že kvůli Kennethu Branaghovi   a obecně, že o této části   dějin moc nevím. Dostala   jsem nadstandardní řemeslo,   především vizuální,   chvílemi mi trvalo než jsem   pochopila   "vracečky" v čase,   mladí vojáci se mi pletli a   z Toma Hardyho v letecké   kukle byly vidět jenom oči.   Přesto mě snímek vtáhl do   děje nadstandardně a chtěla   jsem, aby už byl konec,   hlavně aby někdo přežil. A   ač moc neznalec vojenských   technikálií, docela mě   překvapila nízká úmrtnost   a celková spořádanost akce,   protože co já pamatuji i ze   vzpomínek českých   účastníků, Dunkerk byl   jedno peklo.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Skutečnost sice byla poněkud   jiná, než nám ji tady   Ch.Nolan líčí, ovšem na   tom nezáleží.
Pro   tvůrce filmu je vždycky   hlavní to, aby uchvátili   diváka a chytili ho za srdce.   Tady se jim to rozhodně   podařilo. Donutí Tě brečet   nad osudy hrdinů, nebo s   něma aspoň sdílet jejich   tragický příběh. A to je   největší umění filmařů   :-). Zvládají to dokonale -   někteří.
Mně   osobně se tady moc líbila   hudba a nezdolný Kenneth   Branagh.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2018
K bitvě o Dunkerque došlo v   období 24. května až 4.   července 1940. Během této   bitvy byli Spojenci (tedy   Angličané, Belgičané a   Francouzi) zatlačeni   přesilou německých   tankových vojsk na pobřeží   Překvapivým zastavením   postupu německých vojsk po   nepochopitelném rozkazu, se   spojencům podařilo poněkud   konsolidovat a zformovat své   jednotky a umožnit jejich   evakuaci z malého koridoru,   chráněného zbytky   francouzských vojsk. A   právě tímto krátkým a   závěrečným úsekem se   zabývá Nolanův film.   Přestože je velmi dobře   zobrazeno nasazení civilních   lodí, které měly lví   podíl na evakuaci vojáků z   pobřeží, situace na   pobřeží byla mnohem více   zmatečná, než nám   předvádí tvůrci filmu, kde   je pobřeží jako dobře   udržovaný sklad vojenského   materiálu - na plážích   vládl zmatek, a byly   přeplněné vojenským   materiálem, neboť vojáci   chaoticky zahazovali i osobní   zbraně, i lidmi Rovněž   nepříznivé vztahy mezi   francouzskými a britskými   jednotkami jsou jen   naznačeny. Co je velmi   pěkně zfilmováno, jsou   vzdušné boje, i když těch   ve skutečnosti příliš   nebylo.
Takže bych   shrnul, že film využívá   historickou zápletku spíše   jako prostředek k vizuálně   perfektně předvedenému   řemeslu.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.9.2017
Dunkerk - Najslabší Nolan?
Na Dunkerk alebo ak chcete   Dunkirk som tešil pomerne   dlhú dobu. Trailer som   nevidel a tak som očakával   klasický vojnový počin.   Krátky úvod do obdobia,   zoznámenie s postavy a   následne krvavý boj. O tom   však Dunkirk nie je. Dunkirk   je o veľkej udalosti. Celý   počin je však natočený bez   emócií a to považujem aj za   jeho najväčší problém.   Dunkirk začína krátkym   textovým úvodov. Príjemne   vás uvedie do problematiky a   okamžite vás vtiahne do   vojnového pekla. Tu zistíte,   že audio filmu je nastavené   naozaj na vysokú hodnotu.   Prvý filmový výstrel vás   doslova ohluší. Od tohto   momentu som očakával nejaké   zoznámenie s postavami.   Čakal som a   čakal...zoznámenie však   neprichádzalo. Po pár   minútach som pochopil, že o   postavy tu skutočne nejde.   Nemajú totižto charakter ani   vlastné myslenie.   Nedokážete sa tak s nimi   zžiť a ani pochopiť ich   správanie. Toto považujem   asi za najväčší neduh   filmu. Jedinou výnimkou je   postava, ktorú stvárňuje   Harry Styles. Ľahko si ho   zapamätáte a z jeho postavy   vyžaruje istý charakter.   Budete mu fandiť a zároveň   ho nenávidieť a to vám   žiadna iná postava z filmu   neponúkne. Remeselne je však   film zvládnutý slušne.   Letecké scenérie sú   natočené prehľadne a   niektoré scénky ponúknu   solídnu dávku napätia.   Nolan pritom takmer vôbec   neukazuje nepriateľa (Nemcov   a vyhol sa dokonca aj   hákovým krížom) a aj tak   vám niektoré scénky vybijú   dych (Najmä cvičná streľba   na loď). Ale nakoľko je   Nolan známy milovník   časových hier tak nesmú   chýbať ani v jeho najnovšom   filme. Tu však pôsobia skôr   ako rušivý element. Osobne   by som skôr privítal lepšie   nastrihanie scén alebo aspoň   nie tak divoké prechody medzi   časovými líniami. Musíte   tak týmto spôsobom viac pri   filme rozmýšľať ale kvôli   nezaujímavým postávam sa   nebudete môcť na časové   línie napojiť. Hudobné   pozadie mal opäť na starosti   Hans Zimmer. Tak ako aj v   predošlých filmoch od Nolana   (Inception, Interstellar)   odviedol Zimmer skvelú   prácu. Soundtrack neustále   napovedá, že čoskoro   vypukne veľký boj. Ten síce   nepríde ale udrží diváka v   napätí a ten do posledného   momentu nebude vedieť či je   v bezpečí. Dunkirk pre mňa   osobne nie je až tak   veľkolepým dielom akým sa   snaží byť. Ako hraný   dokument najväčšej   evakuácie druhej svetovej   vojny film funguje dobre. Ako   veľkolepý vojnový epos   však počin sklamal na plnej   čiare. Chýbajú mú k tomu   silné postavy, emócie a   zároveň aj pocit reálneho   nebezpečenstva. Nejde o zlý   film ale k dokonalosti mu   chýba ďaleko. Od Nolana som   však očakával omnoho viac.
lenin2001
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Mé hodnocení
Každý film, který se   snaží v dnešní době podat   pokud možno věrný obraz   událostí II. WW, má u mne   palec nahoru. Jestli herci   podali dobrý výkon či ne,   jestli bylo válečných scén   hodně nebo málo, pro mne   není u tohoto a jemu   podobných filmů důležité.   Obrázek o té době jsem si   opět mohl udělat a nelituji,   že jsem film viděl. Jako   nadprůměr beru hudební   doprovod.
HODNOCENÍ:   7/10
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.12.2017
Dunkerk - místo chaosu a zkázy?
Tak začnu tím co mě   vadilo. V Dunkerku panoval   chaos a celkově tam situace   byla jistě vyhrocenější   než ukazuje film. Nemůžu si   pomoct ale chybí tomu   špinavější a drsnější   kabát a občas větší   napětí. Pozitiva jsou   výborná hudba, perfektní   nasnímání a celková   technická stránka. Je to dle   mého trochu jiný válečný   film a ačkoliv mě to mrzí,   do mého žebříčku TOP   snímků se nezařadí.   Štojí za shlédnutí, ale   vracet se zatím k němu   nebudu.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2018
Přišlo mi to dost   psycho,válečné scény málo   vidět jen okrajově, jak   bombardování lodí tak   letecké souboje málo vidět   jen z povzdálí,většinou   jen topící se vojáci nebo   né moc zajímavé a   nenapínavé scény.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Válečné drama, které   nemůže být úspešné tak   jako Zachraňte vojína Ryana   i kdyby bylo stokrát lepší.   Nezachycuje totiž velké   vítězství, ale velkou   válečnou prohru... i když   mohla být horší. O tom co   se dělo u Dunkerku se málo   ví, my známe jen Den D.   Atmosféra správně   válečně depresivní.   Produkce i výkony herců   dobré. A pořádný hepyend   to prostě mít nemůže.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.10.2018
Nefunkčne zostrihané   vojnové peklo plné   parádnych záberov a retro   atmošky, ktorú príjemne   podporujú celuloidové   nečistoty v obraze i absencia   okato digitálnych prvkov.   Napätie vo filme (aj v   scénach, ktoré ho   nepotrebujú) tvorí iba   soundtrack. Ale po skončení   som bol rád za vzácne ticho.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.3.2019
Nuda na krvavej plazi...
Obrovske ocakavanie absolutne   nesplnene.Vojenska akcia na   okraji, v centre pozornosti   ludske osudy zubozenych   vojakov, snaziacich sa dostat   do bezpecia.Na to by pokojne   stacil film s desatinovym   rozpoctom.Viacero scen bezi   paralelne a clovek sa v nich   straca.Herecke vykony ma   neoslovili.Podla mna najslabsi   Nolanov snimok.
Film   nedoporucujem.
Buckmister
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.2.2020
Hrůza
Sorry , ale za mě hrůza ...   nijak mne tento film   nenadchnul drama umělé a   věci jako když mu podá   dalekohled a hned se zeptá co   vidíte . .Střelba do lodi z   jedné strany a ze druhé   když tam jsou spojenci pak   cvičná střelba pod vodu ,   jedoucí loď co má kotvu   hozenou ve vodě . Úmrtí na   lodi , pád pilota který   otvírá víko , ale   následně ve vodě ho   neotevře ...je toho moc a moc   ...měl jsem být v jeden   moment dojatý , ale bylo to   tak umělé že jsem tomu   prostě nevěřil . Z náletů   jsem si nic nedělal jelikož   se lidi chovali úplně mimo   již od prvního náletu kde   hned po bombardování a   několika trefených lidí se   všichni postaví do řady a   to v jádru v klidu . Nikdo   nekřičí protože jsou asi   buď mrtví nebo v pořádku   po bombardování není v ten   okamžik nikdo raněný.   Efekty ...padne letecká puma   na molo a ono to vykrojí kruh   jako od pili pak letadlo bez   motoru na které koukáme že   nemá palivo se stejně   dostane do fáze kdy   sestřelí německou   stíhačku ...prostě mě   málem piclo ...hrůza jak je   to nepřirozené . Již nikdy   více mám rád válečné   filmy a asi proto je moje   kritika tak velká 30% je max   co jsem mohl dát a to jsem si   to nechával několikrát   projít
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2017
TRAGEDIE
Nolan nenolan je to   prapodivně potrhaná   slátanina, která si patrně   hraje na jakés psýcho, ale   ve skutečnosti je to jen   chaotická nuda a otrava.   Autor asi spoléhal na své   jméno v úvodu, ale ...no   má pravdu kulty   rádobyosobností stále   frčí a stádečka bečí,   ale to ještě neznamená, že   je něco opravdu kvalitní.   Navíc Dunkerk byl obrovský   chaos a peklo a tady? Klídek,   občas něco bouchne, všichni   jsou celkem v klidu a nic se   neděje. Pokud usnete a po   čase se proberete o nic jste   nepřišli. Nechybí mi   masochystické a morbidní   scény jak je zvykem u   amerických úchyláren, ale   tohle je slabota ve všech   směrech. Ani scény děsu a   hrůzy nemají herci ve   tvářích. Jestli tu něco   autor vyjádřil, tek že nic   moc neumí a slavné jméno(za   co vlastně? ) u zdravého   rozumu nic neznamená. Je to   jeden z nejhorších   válečných filmů, který   kdy byl natočen.
bnevolny
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.2.2018
Ďalší Americký trapas...   to je tak, keď história   znamená len históriu   amerických dejín. Ďalší   Gettysburg. Scenár   predvídateľný, náckovia   blbí a slepí. Spojeneckí   vojaci nepriestrelný (okrem   Írov :) BF-109 v tej dobe   nemali žiadne žlté   označenie !!! Operácia   Dynamo, pre menej znalých. V   Dunkerqueu bolo spolu s Britmi   dokopy 120-tisíc   francúzskych vojakov,   ktorých vo filme takmer   nevidno. Detailné zábery na   unikajúci Spitfire bez   použitia vodorovnej a zvislej   chvostovej plochy je až   výsmechom poctivej   filmárčiny. Zase sa amíci   snažia nejako podstrčiť,   že vojna je iba   dobrodružstvo so šťastným   koncom a nepriateľ je iba   hlúpy Jano. A chlapci   rukujú...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih101730minih101730Za borovicovým hájem (2012) 
The Place Beyond the Pines n
minih31975minih31975Plán 9 (1958) 
Plan 9 from Outer Space n
minih142494minih142494Týpci a zbraně (2016) 
War Dogs n
minih51721minih51721Šťastlivci (2008) 
The Lucky Ones n
minih48422minih48422Líbáš jako Bůh (2009) 
Líbáš jako Bůh n
minih148932minih148932Na férovku, pane učiteli (2017) 
Fist Fight n
minih45664minih45664Děti Anakondy (2008) [TV film] 
Anaconda III n
minih2946minih2946Horor z Amityville (1979) 
The Amityville Horror n
minih41447minih41447Vyvrženci pekla (2005) 
The Devil's Rejects n
minih114747minih114747(Ne)zadaní (2014) [2k digital] 
That Awkward Moment n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

76.7 % (191)
9   - curil
7   - Pitryx
7   - Frolíček
6   - FLA
7   - M.A.G.
8   - PROCESOR
5   - Langley
6   - PORTER
10 - T2
7   - Snura
10 - jirry
7   - emons
5   - pigal
9   - Akana
6   - MildaX
8   - mikee007
10 - Zimmy871
7   - charlie161
7   - stanko
8   - Krupe

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM

00:30 - 01:15

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropské zámky a paláce

00:15 - 01:05

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Padesát odstínů šedi (2015)

23:00 - 01:25

110 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)

00:25 - 03:00

25 minut již uběhlo
130 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 167927
Osobností: 664479
Fotografií: 657661
Plakátů: 316123
Obsahů a biografií: 154733

Poslední komentáře

Taxi 121 (2016)

ztráta času

Taxi 121
Tak tohle je naprostá   katastrofa, se skutečností   to nemá nic společného.   Hlavní hrdina měl několik   příležitostí se vraha   zbavit ale více >

Autor: MichalR | Hodnocení: 2 / 10

U mě dobrý (2008)

U mě dobrý
Možná bych dal o hvězdu   víc nebýt tenhle film   označený jako komedie. Na   druhou stranu to ale mohlo   dopadnout i podstatně hůř.   Tenhle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Lída Baarová (2016)

Lída Baarová
Pokusím se zapomenout na   svůj velmi vyhraněný   osobní názor na hlavní   postavu a vyjádřit pouze   dojem z filmu jako takového i   když to více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Lon McQ (1974)

Lon McQ
Poněkud slabší thriller z   počátku 70. let se   stárnoucí hvězdou   westernových snímků Johnem   Waynem v hlavní roli   inteligentního více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Greyhound: Bitva o Atlantik (202...

Greyhound: Bitva o Atlantik
Slušný válečný film   inspirovaný skutečnými   událostmi. Nevím jak to je   přesné, ale film myslím   nelže v tom, že to musela   být mela. více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení