ohodnotit

Horká kaše

Další název:
Jak se kreslí nula (prac. název); A Hot Problem
Žánr:
Rok:
1988
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1989
„Rockové memento z panelového města“

Komentáře k filmu Horká kaše

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
matii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Film nádherně ukazuje nejen   metalovou mládež konce   80tých let, jejich deziluze a   život v betonové pevnosti   zvané jižní město.   Naprosto věrný obraz té   doby.
scheescha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Proč??
Nechápu proč snad jediný   český film s metalovou   muzikou o mladých a pro   mladé není nikde k viděni   na tv ani dvd.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Potvrzuji předchozí komentáře.
Obvykle trvám na prezentaci   vlastního názoru, ale není   pro mne problém přiznat,   když souhlasím s jinými   komentáři. U tohoto filmu   mohu slova předchozích   hodnotících kolegů jen   potvrdit. Také jsem Horkou   kaši viděla v dětském   věku - v necelých 12ti   letech, kdy byla přístupná   snad až od 15ti. Byla jsem   už tehdy zaskočena, jak   poměrně brutální   zákulisí pozadí metalové   hudby a jejích vyznavačů je   zde zobrazeno. Ale i v mém   nepříliš zralém věku se   mi film líbil a rozhodně   jsem neměla snahu z kina   utéct, jako v případě   jiných projektů, jimž jsem   tehdy nerozuměla. Metalová   hudba není přímo můj styl,   spíše klasický rock, ale na   druhou stranu - i mladí lidé   vyznávající metal mají   právo na hudebně laděný   film se svým oblíbeným hud.   žánrem. Nic podobného snad   od té doby natočeno nebylo a   k velké škodě po Horké   kaši není nikde ani   stopy...zdalipak nás někdo   vyslyší a vydá film na DVD?
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Rok 1989 byl bohatý na   události. Do kin přicházely   i filmy, které by se o pět   let dříve hned tak na   plátnech objevit nemohly.   Patří k nim i Horká kaše.   Pokud jde o umělecký   přínos je jeho hodnota   nízká. Otevřeně však   krittizuje i některé   nešvary své doby. Pamatuji   si, že film tehdy před těmi   dvaceti lety u mladšího   publika sklidil úspěch. Ať   podíl na tom měla hudba ve   filmu znějící, či celkový   příběh. On ten generační   konflikt byl v každé době.   Z pohledu starších byli   mladí lidé vždycky   grázlové a nebo minimálně   nezodpovědní. Za pozornost   stojí fasády domů, které   jsou ve filmu zaznamenány. V   podstatě až na jeden   příklad se nevyskytovalo   jediné graffiti.   Čisťounké. Dnes už je   Horká kaše spíše jen   zapomenutým filmem, kterého   semlela doba.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Viděl jsem ho jako puberťák   a potom aš dnes.Končící   socialistická éra umožnila   točit ožehavější témata   a myslím,že v tomto filmu se   podařilo skloubit více   "problémů"v jedné   lajně.Dnes bude asi působit   komicky a nevěrohodně,ale za   Vitacit+Lucku Bílou   nostalgických 70%.Snad   ještě myslím,že film by   neměl být chápán proti   metalové mládeži,tou   špatnou je tam jiná parta co   si dovoluje na mladší a   slabší a skupinu Vitacit za   výsměch osobně   nepovažuji,přesto,že mám v   metalu jiné favority!
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Jo je to minulost, začátky   Lucky Bíle v Arakainu, Láďa   Křížek-Vitacit-Citron,   Doležal, Jižní město-   nekonečný sídliště a   Nicota, myslím, ale , že   počátky metalu za   "Komanču" si   zaslouží nějaký prostor a   tento film byl první   vlaštovkou.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2019
Tohle byl ještě socialismus
Pro někoho to je nostalgie a   mládí a tak se na filmové   kvality tolik nehledí a   rozhodně nelze srovnávat s   dnešní produkcí.
Metalisté i puberťáci   té doby si rádi   zavzpomínají.
Bystrý divák si všimne   doktorky Kateřiny   Cajthamlové v roli doktorky.   :-)
A hlavně Lucie   Benešové poprvé ve filmu v   době kdy se plánovala stát   spíš geodetkou než   herečkou. :-)
paskaa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2014
Ňáká blbost, ale prej je to dobrý!
Nechápem rozčuľovanie   ohľadom zobrazenia metalistov   v tomto filme. Metalisti sú   tu zobrazení ako síce   výstredná, ale nijako   zvlášť nebezpečná   subkultúra, akurát raz   zahoria spravodlivým hnevom   na zákaz koncertu a chvíľu   skandujú na ulici. V závere   filmu z toho dokonca   vychádzajú lepšie než   slušní ľudia. Grázlovská   partia sú detičky z dobrých   rodín, ktoré nevedia čo od   vôle a ich jediná spojitosť   s metalom je tá, že   navštívia koncert, inak je   im metal ukradnutý. Z ich   výčinov na anonymnom   šedivom sídlisku docela   mrazí, ovšem k ultraviolence   Mechanického pomaranča to   má ďaleko. Rovnako mrazí aj   zo zobrazených nefunkčných   rodinných vzťahov. K tomu   pár narážok na režim.   Slušný dokument sídliskovej   doby, ovšem hudobná zložka   nič moc a Dodov vokál je   obzvlášť iritujúci.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.3.2013
Nějak nechápu cílenou   spojitost s metalem, když se   naprosto jasně ukázalo, že   největší zrůdy byly naopak   dětičky z rádoby slušných   rodin. Naivní Petr je   převyšoval akorát výškou,   když se snažil do party   zapadnout, protože na   základce už nemohl, ale   nevybral si zrovna šťastně   a ještě do toho zatáhl   naivnější kamarádku.   Výborná byla hláška -   Pojď ven. Až skončí Studio   kamarád. Pokus o   "nastavení zrcadla   problémové mládeži"   skončil někde napůl cesty,   díky tomu jsme si ale mohla   poslechnout několik   písniček od Vitacitu a   vidět Lucku Bílou v jejích   raných dobách.
Při   scénách z koncertu mě   napadla ještě jedna věc -   Víťo, co ty vlastně seš?   Ty nejsi ani vekslák, ani   depešák....
Přesně   tohle dřív bylo. Podle   oblečení byl každý   poznán, co je zač.
smrkac
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.12.2007
Je to už hodně let co jsem   tento snímek zahlédl jako   malý kluk. Vím, že byl   tehdy pro mě   "nepřístupný" a   bylo v něm spousta   "násilí". V   porovnání s dnešní   produkcí je neškodný, ale   hlavně chybějící neboť je   jeden jediný a osamocený v   tomto žánru a s touto   charakteristikou. Nepouštět   ho nebo nevydávat znamená   určitou mezeru v české   kinematografii. Ptal jsem se   svého času všude a nevyšlo   ani VHS natož DVD a TV ho   nevysílala stejně jako   např. seriál Rodáci, snad   se taky jediná kopie   nesmazala z archivu :-(
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.7.2013
Nie každý metal je agro
No moc som nepochopil tento   film. Metal počúvam od   13tich a už o rok som mazal   na blacku a najmä BATHORY a   nepotreboval som to dokazovať   prevracaním popolníc,   strašením babiek, hádzaním   detí do kontajnerov, pitím   čuča, navyše som mal aj v   pohode známky a tiež som   nechodil ako vandrák. No   metalisti sú tu vykreslení   jak totálni vylízaní   magori, niežeby takí neboli,   ale nie všetci. Aj keď dnes   hlavne objavujem čaro   industriálneho hluku a   temných zákutí ambientu či   dark wave gotiky, poctivý   black ako DARKTHRONE si   vypočujem vždy s chuťou.   Navyše doba ide dopredu a tak   napríklad Nergal chodí s pop   divou a porotuje v superstar   (nemám rád BEHEMOTH), Satyr   vyzerá ako Mišo Schumacher   (SATYRICON sú v pohode) a   taký Phil McSorley je   dôstojníkom v americkej   armáde (milujem COBALT).   Takže už žiadne špinavé   máničky pod vplyvom.   Nechápem hlavného hrdinu,   ako sa im stále pchal do   zadku a nevšímal si tú   kamošku o barlách. Tá jej   postavička bola celkom   zlatá, ale aj akási osamelá   a smutná. Za ňu trocha   zdvíham hodnotenie. No a   drsný koniec prekvapil, mohli   aspoň tých štyroch dementov   ukázať v Leopoldove ako ich   obrábajú v sprche nejaké   obludy, ale to sme si aspoň   domysleli. Fakt divný film o   ničom, neviem prečo tie   decká sa tak nudia, vždy sa   nájde nejaká zabávka. Inak   ten VITACIT je fakt hrozná   hudba
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.7.2010
Ale jo, tady už byly   natočený i horší kraviny,   takže u Horké kaše se dá   vydržet. Plochost děje a do   očí bijící jednostrannost   pohledu na metal vyvažuje   poslouchatelný Vitacit s   Luckou Bílou.
Yahis
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2012
Horká Kaše (1988)
Celkově na mě film působil   ospalym dojmem, nechal ve mě   zvláštní depku a už se na   něj nechci dívat znovu.   Hlavní hrdina je naprostej   idiot a tý jeho kamarádky,   která je tak sama a na kterou   se vykašlal je mi moc líto.
demon.cz
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.5.2009
NORMALIZAČNÍ POČIN
Film jsem viděl když mi bylo   cca 17 let.V té době jsem   metalu obecně holdoval.Tento   snímek se mě spíše   dotkl,než aby se mi   líbil.Komunistická   propaganda,která házela   příznivce tohoto žánru do   jednoho pytle.Sám na sobě   jsem poznal,že dlouhé vlasy   a křivák jsou trnem v oku   kdekomu.
I přes to že   jsem klidný mírný   abstinent,tak mi bezdůvodně   lidi nadávali do grázlů ,   feťáků a to jenom proto,že   jsem "vybočoval z   normálu".
Zcela   nesmyslný příběh   vykonstruovaný výhradně   proti metalistům.Krom   toho,VITACIT je spíš   výsměch metalu,ale v té   době jim asi moc šancí   zahrát něco tvrdšího nikdo   nedal.Tento film nikdy neměl   spatřit světlo světa.Samá   lež !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32946minih32946Vlak dětství a naděje (1985) [TV minisérie] 
Vlak dětství a naděje n
minih14899minih14899Okno do dvora (1954) 
Rear Window n
minih37059minih37059Oskar (1967) 
Oscar n
minih26745minih26745Bohouš (1968) [TV film] 
n
minih13696minih13696Nebe a dudy (1941) 
Nebe a dudy n
minih25854minih25854Kruh (2001) 
n
minih39472minih39472Klan létajících dýk (2004) 
Shi mian mai fu n
minih8843minih8843Hvězda z poslední štace (1939) 
n
minih43101minih43101Resident Evil: Zánik (2007) 
Resident Evil: Extinction n
minih15529minih15529Páté kolo u vozu (1958) 
n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

62.6 % (47)
3   - curil
6   - clara.bow
7   - hvezdyn
5   - Frolíček
7   - FLA
7   - PROCESOR
8   - Petra.Barb
7   - Bara.40
4   - volam.sa.p
4   - lucymat
6   - satyr
7   - MildaX
8   - Jarda.ftr
6   - tomas.sulc
7   - Ferry76
2   - Yahis
7   - jager
8   - caligari
4   - GeorgeB
9   - oulisna
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 161910
Osobností: 655654
Fotografií: 623633
Plakátů: 299747
Obsahů a biografií: 148629

Poslední komentáře

Synonyma (2019)

Synonyma mezi kulturami? - Nelze.

Synonyma
Vítězný film   mezinárodního filmového   festivalu Berlinale 2019 s   názvem Synonyma jsem osobně   příliš neocenil. Natočený   dobře, vizuální více >

Autor: MambaX | Hodnocení: 6 / 10

Bitva u Midway (2019)

Bitva u Midway
Zdlouhavé nic plné   dějových kýčů a klišé,   počítačových omálovánek   a nudy. Tak jak zmastili   američané před lety Pearl   Harbor tak nyný více >

Autor: Jarda.ftr | Hodnocení: 1 / 10

Ovoce stromů rajských jíme (1969...

Ovoce stromů rajských jíme
Já nejsem vyznavačem   odporných exhibic paní   režisérky, až na Kalamitu i   Bohúša. Pokud něco   natočím pro náročného   diváka, by se neměl více >

Autor: jarda53 | Hodnocení: 1 / 10

Ledově ostří (2007)

Ledově ostří
To je takovova blbost! Ale   nejde na to prestat koukat 8-)     .

Autor: IZiz | Hodnocení: 6 / 10

Borsalino (1970)

Špica

Borsalino
Velmi kvalitní dvoudílná   gangsterka, luxusní výkon   Belmonda a Delona ale i herců   ve vedlejších rolích. Za   mě 10z 10.

Autor: mido61

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.06/0.046