ohodnotit

Katakomby

Žánr:
Rok:
1940
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
23.2.1940
„Samorostlý úředník krůček po krůčku stoupá ke kariéře. S naprostou samozřejmostí a dokonalostí dokáže poučovat i své nadřízené.“

Komentáře k filmu Katakomby

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2011
Jeden z Burianových   komediálních filmů, které   nezestárnuly a nutno dodatm,   že ani v té době   oficiální režim a tíha   okupace mu nic neubraly na   jeho hereckých kvaklitách a   ve filmu Katakomby je to zcela   patrné.
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2006
Katakomby
Je film, který bych sice   dokázala po tolika   shlédnutích odříkat skoro   slovo od slova, ale asi mě   neomrzí především pro   neutuchající humor našeho   Krále komiků pana Buriana,   který v této roli naprosto   perlí :o)
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Výborná podívaná s   výborným hereckým   obsazením,v první řadě   V.Burian jako úředník   Borman v katakombách a jeho   výborný humor a hlášky a v   neposlední řadě scéna   hraní karet s   presidiálním,skvělé   herecké výkony podali i   další herci J.Marvan jako   nadřízený Bormana,Šlégr   jako ředitel,Pištěk jako   president a další kteří   přispěly ve filmu k   výborné zábavě.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Mám slabost pro Buriana,   proto to ohodnocení. Mám   dojem, že jeho postava ten   film dělá koukatelným,   protože oficiál Borman je   fakt originál. Umí v pravý   čas říci kritiku, ale   neuráží, je jen upřímný   a to se někomu líbí a   někomu nelíbí. Ostatní   herci při dialozích s   Bormanem-Burianem ožívají,   nabírají na síle a ten film   má švih a je vtipný.Mně se   bude líbit vždycky.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Vynikajúci film, ak nie jeden   z najlepších českej   kinematografie, v ktorom   účinkovalo mnoho výborných   osobností českého filmu.   Ako tradične všetci odviedli   svoju vysokú úroveň, ale   musím konštatovať, že to   bola najmä majstrovská jazda   jedinečného velikána   českej i svetovej   kinematografie Vlastu   Buriána. Nespočetné   množstvo vtipných situácií   a dialógov, v ktorých hral   prím najmä on so svojim   nenapodobiteľným humorom.   Podrobnosti k filmu si   môžete prečítať v   množstve hlášok k tomuto   filmu.
petroniuss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Vlasta Burian je zkrátka   králem komiků a je-li   obklopen takovými esy, jako   Marvan, Šlemrová, Mandlová,   Pištěk, Šlégl aj., (abych   někoho neurazil in memoriam),   tak to nikdy nemůže dopadnou   jinak, než skvěle. A takové   jsou i Katakomby.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Oficiál Borman v podání   Vlasty Buriána je sklepní   myš, a jeho slabostí, je   umění v kartách a to jej   vynese mezi smetánku, kterým   stále jeden chybí do party.   A továrník, který to   neumí, je často oškubán. Z   okna kanceláře je i dobrý   pohled do oken, kde se   producírují pěkné baby   jako je Nataša Gollová nebo   Adina Mandlová. A když   pohledy jsou vroucné z obou   stran, pak už nic nebrání,   tomu, jak chudák ke štěstí   přišel...
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Poctivec Borman a jeho   štiplavě pravdivé poznámky   na všechny a na všechno   kolem sebe, nebere si   servítky ani před ředitelem   a jeho karbanickou   amatérností. Výborná   komedie, na kterou se dá   koukat znova a znova.
soptik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2005
Vlasta Burian je prostě   Vlasta Burian, nejlepší   komik své doby. Velmi   povedená rodinná komedie,   která nikdy nezklame.
Kecka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Skvělá česká komedie,   která je založená na komice   Franty Buriana.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2006
Tento snímek je zábavný a   současně hodně naivní. Ale   to byla většina filmů   třicátých a čtyřicátých   let. S vlastou Burianem   existují lepší filmy, než   je tento.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2015
Oceňuji dobře členitý a   nakonec smysluplně   poskládaný děj   prošpikovaný hláškami   Vlasty Buriana, působícími   velmi spontánně.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2013
Oficiál Borman (V.Burián) je   oporou archivu Pozemkového   úřadu a osobou, která   ovlivňuje dění na celém   úřadu. Film patří podle   mne mezi ty, na které se rád   několikrát podívám.   Patří podle mne mezi ty   lepší buriánovky.
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Slabší "burianovka"
Snímek Katakomby je někdy   řazen mezi nejlepší snímky   s Vlastou Burianem. Přiznám   se, že tento názor   nesdílím. Vlasta Burian byl   bezesporu výborný herec za   všech okolností a nemyslím   si, že by zde odvedl špatný   výkon. Vlastně nikdo z   herců zde vystupujících   nehraje špatně - naopak:   výborný Čeněk Šlégl,   krásné dámy Mandlová a   Gollová či roztomilý   milovník Antonín Novotný,   šarmantní Šlemrová a   další. Snímek má dle mého   názoru velmi slabý   scénář. Je příliš   přesycen různými   zápletkami - dr. Marek, ing.   Rudík, Nasťa, Irena,   ředitel Kryštof a najednou   se člověk ztrácí v tom,   kdo s kým, jak a proč :-) A   zdá se, že generálního   tajemníka budou dělat snad   všichni. Do toho nám   zpívají Kocourkovští   učitelé coby   "katakombáčtí"   úředníci a celé je to   takové promíchané různými   skeči Vlasty Buriana. Někdy   méně bývá více. Ráda se   tu a tam na Katakomby   podívám, ale celkově je to   film, který - ač patří   mezi veselohry - ve mně   nezanechal jedinou vtipnou   hlášku či dialog, tolik   jinak typické pro Burianovy   filmy.
Petr1984
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Slabý snímek s Burianem.   Kdyby tam nebyla výborná   ukázka jeho nesporného   talentu, tak je tento film   naprosto nudná záležitost.   Chvílemi jsou dialogy natolik   prázdné, že ani nemáte   chuť se na to koukat. Kdyby   fakt nebylo Burianova   "sóla", tak nevím.   Existují daleko lepší filmy   z té doby.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11985minih11985Manželé z roku II (1971) 
Les mariés de l'an deux n
minih48515minih48515Policajt ze sámošky (2009) 
Paul Blart: Mall Cop n
minih19644minih19644Stav obležení (1998) 
The Siege n
minih2309minih2309...a pozdravuji vlaštovky (1972) 
...a pozdravuji vlaštovky n
minih105525minih105525Hříšnice (2010) [TV film] 
Die Wanderhure n
minih64474minih64474Malý Velký Bojovník (2010) 
Ta ping siao ťiang n
minih20202minih20202Šílený Max (1979) 
Mad Max n
minih12295minih12295Měsíc nad řekou (1953) 
Měsíc nad řekou n
minih2676minih2676Akce B (1952) 
Akce B n
minih47022minih47022Královna Viktorie (1954) 
Mädchenjahre einer Königin n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

81.8 % (236)
9   - argenson
10 - curil
8   - cicis
9   - jarda53
10 - Erkul
10 - clara.bow
6   - Hortensie
8   - Veronika42
7   - hvezdyn
8   - pataamat
8   - mia
7   - Edward52
7   - M.A.G.
7   - Agostino
7   - georginaa
7   - LenC2
7   - petrusmev
10 - PORTER
6   - Bara.40
8   - Serpentina

TV Program

ČT1 - Sama doma (2000) [TV pořad]

12:30 - 14:00

42 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

12:50 - 13:15

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě 2 (2...

12:45 - 14:05

27 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk XI

12:30 - 13:30

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 161876
Osobností: 655634
Fotografií: 623517
Plakátů: 299664
Obsahů a biografií: 148605

Poslední komentáře

Manželka a manžel (2017)

Manželka a manžel
Dobrá italská romantická   komedie. Námět na výměnu   těl mezi mužem a ženou   není nový, ale zde se   tvůrcům podařilo humorně   vystihnout více >

Autor: kasol | Hodnocení: 8 / 10

Pouta (1961)

Pouta
Jirka se musí rozhodnout,   buď odejde z vesnice do   města a opustí bahno a   močůvku, nastěhuje se se   ženou do krásného bytu a   dostane více >

Autor: jarda53 | Hodnocení: 7 / 10

Kluci z hor (2018)

Kluci z hor
Asi nedokážu být úplně   objektivní ale po dekádě   zkušeností přistupuji ke   všemu co vychází z dílny   (a hlavy) Tomáše Magnuska   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

EuroTrip (2004)

EuroTrip
Poprvé jsem viděla jako   16letá a i po deseti letech   se mi to stále líbí. :) Ve   filmu jsou skvěle   zakomponované stereotypy o   více >

Autor: Ramilie | Hodnocení: 9 / 10

Vykradači hrobek (2001)

Znovuzrození je dobro anebo zlo

Vykradači hrobek
Trochu jinak zpracována   tematika templářského   řádu, ale také zajímavě.   Tentokrát se templářský   rád účelově štěpí.   Jedna větev jde více >

Autor: Imo | Hodnocení: 10 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.101/0.084