ohodnotit

Kočka na rozpálené plechové střeše

Cat on a Hot Tin Roof

Žánr:
Rok:
1958
Délka:
104 minut
„Brick a Maggie mají v manželství potíže. Zatímco Brick se utápí sám v sobě, Maggie hledá z této situace východisko.“

Komentáře k filmu Kočka na rozpálené plechové střeše

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2013
Je to prostinké, vybrat si   úspěšnou divadelní hru,   dosadit do rolí,   charismatické, již   úspěšné herce a může se   natáčet. V domě rodičů se   setkají dva bratři, kterých   jejich partnerky, mají na   vrch. Jeden žije rodinným   životem ale k rozhodnutí jej   musí manželka dokopat.   Druhý bratr se často opije a   alkohol je jeho koníček.   Otec není na tom zdravotně   nejlépe a oba synové se   sešli jen aby něco z jeho   majetku získaly. Velké   rodinné drama, kde Maggie   rozpozná, co na tatíka   platí, oznámí, že je   těhotná a svého tchána   rázem má na své straně.   Všichni jsou překvapeni z   informace, snad nejvíce,   její manžel Brick, který by   o tom přeci měl něco   vědět. To je jen část boje   mezi kočkami a ani jedna   druhou nešetří. Skvělé   komorní drama, kde není   malé role...
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2007
Kočka na rozpálené plechové střeše
Tak, teď "možná"   :o)nebudu objektivní, ale   tento film naprosto miluju, a   ne nadarmo je v mé filmotece   mezi dvacíti   nejoblíbenějšími.Ráda   bych se rozplývala nad všemi   perfektně odvedenými   hereckými výkony, ale budu   jmenovat tyto tři : Burl Ives   v roli velkého šéfa,   nebo-li taťky, Paul Newman   jako Brick, a Elizabeth Taylor   v roli jeho ženy Maggie.   Díky Tenessee Williamsovi....
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Herecký koncert může být   synonymem k tomuto snímku. Na   jednom místě, ne v příliš   bohatých kulisách, je   sehráno drama o vzatzích   mezi jednotlivými členy   rodiny jednoho bohatého a   umírajícího farmáře. Své   hodně sehrál i český   dabing, který se celkem   úspěšně z původním   textem vyrovnal. Film je   postaven na dialozích. A ty   jsou hodně silné.
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2007
... „Jaké je vítězství   kočky na rozpálené   plechové střeše? - Asi   vydržet na ní, dokud to jde   „
Film, který byl   natolik prostříhán, že   ztratil pomalu i smysl. Já   sama jsem ho pochopila (   možná jsem problém měla   jen já ) až když jsem   viděla dokument The Celluloid   Closet. E. Taylor v době   natáčení ovdověla, ale   dluhy jejího ex manžela Mike   Todda jí vyhnaly zpět „   na plac“. Scénka u stolu s   bezkrkými zrůdičkami byla   přetáčena jen aby se   ztrácející se Elizabeth   trochu najedla. Film měl   být původně černobílý,   ale v té době všemocný   Mike Todd vyslechl nářky   režiséra, že by byla   věčná škoda nechat   fialkové oči Elizabeth   Taylor za 125.000 dolarů a   modré oči Paul Newmana za   25.000 dolarů ... jen šedé.   Ale zpátky k filmu. Zajímalo   by mě jestli existuje   pádnější důkaz, že se   někomu hnusíte než ten,   když se štítí napít ze   stejné sklenice jako vy ?!
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2011
Vynikající zfilmování   knižní předlohy Tennesseeho   Williamse, která je   úžasná. Film byl z   většiny věrný, akorát   konec byl optimističtější,   oproti tomu, co napsal   Williams. Paul Newman a Liz   Taylor tvořili   neuvěřitelný pár, dialogy   použité z knihy, hlavní   hrdinové se drželi knižní   předlohy. Oba herci se   zhostili svých rolí na   jedničku. Málokdy se   filmové zpracování může   rovnat knižní předloze.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2013
excelentní herecký zážitek
Nerad bych tuto filmovou   ekvilibristiku pokazil   nedokonalým komentářem.   Základní film učebnic pro   adepty filmového řemesla.   Pár herců, až na několik   výjimek jen uzavřený   prostor domu, dialogy, diskuze   a hádky, a jen toto vše   udrží diváka ve slušném   napětí celou hodinu a tři   čtvrtě. Jakékoliv   rozpitvávání děje je v   tomto případě zbytečné a   nepatřičné. Tohle se   prostě musí vidět.
jirina.legatova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Elizabeth Taylor a Paul Newman
Hodnotím režii Richarda   Brookse, na psychologický   film se mu podařilo velmi   dobře vykreslit postavy a   úhel jejich zorného pole s   dopadem na lidskou duši.   Ukazuje její hodnoty,   naráží na neskutečnou   lidskou povrchnost a hloupost.   Elizabeth Taylor svoji roli   ztvárnila dokonale, Paul   Newman je zde klíčem k   pochopení celého filmu.   Tento film nemůže najít   příznivce u lidí podobných   postavám z filmu. Film se   dotýká tématu rodin, kde se   nepodaří najít souhru mezi   sourozenci a jejich rodinami.   Nerovnováha inteligence v   rodině naráží na   neporozumění a hloupost   vrcholí v povrchní   prospěchářské jednání   skrývající se za   ušlechtilé podlézání.   Rodina kde jeden druhého   nemůže vystát, přesto je   rodina pohromadě PROČ ...   nám ve filmu jednotlivé   postavy představují své   nitro, a snahu má každá   postava divákovi přestavit -   režie přehrála postavy tak   že jsou jejich vlastnosti   přehnaně viditelné ale tak   si divák uvědomí   povrchnost. Divák se notně   musí zamyslet sám nad sebou   a každý se někde najde.   Extravagance zde umocní   vidět co v běžném životě   přehlížíme, nebo nechceme   vidět.
Film zanechal   hluboký dojem z každé   postavy.
theremin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Slávny a dobrý film,no   cítiť z toho divadlo.
ZuzikD
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2009
K tomuto filmu nemám moc co   dodat, jen že je výborný a   herecky zde představitelé   koncertují.........
petroniuss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Báječní herci a   vynikající předloha. Když   jsem viděl divadelní hru,   tak mi to trvalo dlouho, než   jsem se do představení   vpravil. Je to moje chyba, i   to divadlo bylo výborné a   naši herci si nezadali.
ladynka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.6.2006
Zfimovaná divadelní hra   Tennessee Williamse postavená   na působivé kameře a   kvalitních hereckých   výkonech, kde se všichni   zúčastnění vhodně   doplňují a každá postava   má přiměřený prostor.   Samotná divadelní hra   obsahuje typické prvky W.   literárního dílla   (životní ztroskotanci,   útěk z reálného světa,   závislost, pokrytectví,   pokřivené mezilidské vztahy   - rodiče x děti,   potlačované city, sexuální   frustrace), ale ve filmové   verzi je bohužel řada   těchto motivů potlačena,   nebo přímo vyloučena,   takže nejde hodnotit plným   počtem...
HD-gwtw
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
film vs. hra
Úžasný film a se svělými   hereckými výkony. Přesto   jsem byla překvapená, jak   byl děj a dialogy filmu   upraveny, zmírněny a   zjednodušeny oproti původní   divadelní předloze Tennessee   Williamse.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Spíše než film připomíná   tento snímek divadelní   představení. Celý film se   odehrává v jediném domě   avšak nenudí a to hlavně   díky skvělým hercům.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19967minih19967Svátek věřitelů (1939) 
n
minih55124minih55124Exploze (2008) 
Fire! n
minih12384minih12384Mí Pražané mi rozumějí (1991) 
n
minih9543minih9543Její hřích (1939) 
Její hřích n
minih49228minih49228Zemský ráj to napohled (2009) 
Zemský ráj to na pohled n
minih21689minih21689Umlčené rty (1939) 
n
minih19356minih19356Souboj o poklad Yankee Zephyru (1981) 
Race for the Yankee Zephyr n
minih24735minih24735Tarzanova smrt (1962) 
Tarzanova smrt n
minih22633minih22633Vlčí bouda (1987) 
Vlčí bouda n
minih20871minih20871Temná strana slunce (1997) 
The Dark Side of the Sun n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

86.4 % (136)
9   - curil
10 - jarda53
10 - clara.bow
8   - green-tea
10 - hvezdyn
10 - pataamat
10 - mia
1   - M.A.G.
10 - PROCESOR
7   - Agostino
8   - LenC2
8   - Chrustyn
8   - Bara.40
8   - mat.ilda
9   - vojtam
9   - beneva
10 - payo1555
10 - Omnibus
10 - melakara
7   - REKBRIT

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2004) [TV seriá...

09:50 - 10:35

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství lidského těla

09:55 - 10:45

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě 2 (2...

09:45 - 11:00

45 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Znovunalezená láska (2016) [TV...

10:20 - 12:15

10 minut již uběhlo
105 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 162059
Osobností: 655878
Fotografií: 624202
Plakátů: 299981
Obsahů a biografií: 148794

Poslední komentáře

Destination Murder (1950)

Destination Murder
V žádném pořádném noiru   nesmí chybět atraktivní   blondýnka s hlubokým   výstřihem, smyslnými gesty   a občas povytaženou sukní.   I tady je více >

Autor: Petrkey | Hodnocení: 7 / 10

Nikdy nejsme sami (2015)

Nikdy nejsme sami
Film Petra Václava je znovu   silně sociálně   akcentovaným příběhem ze   současnosti, ve kterém je   opět reflektováno romské   etnikum. více >

Autor: m6k | Hodnocení: 7 / 10

Já, Olga Hepnarová (2016)

Me se to libilo...

Já, Olga Hepnarová
Dobra psycharna, me se to   libolo, hlavne diky kamere,   strihu a hercum, tak nejak   vseobecne me polsti herci mile   prekvapuji narozdil od tech více >

Autor: Svarcneger | Hodnocení: 10 / 10

Star Wars: Epizoda V - Impérium ...

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
Kdysi dávno se mi film docela   líbil, ale když nad tím tak   člověk dumal...já nejsem   tvůj strýc, jsem tvůj otec!   Já nejsem tvá teta, jsem více >

Autor: Rastaman33 | Hodnocení: 5 / 10

Krok za krokem (1991) [TV seriál...

Krok za krokem
Příjemný oddechový   seriál. Nevyrůstala jsem na   něm, jako dítě mě to   popravdě moc nebavilo,   viděla jsem to až v   dospělém věku a líbilo více >

Autor: Ramilie | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.089/0.075