ohodnotit

Náš dědek Josef

Žánr:
Rok:
1976
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
1.9.1977
„Má sice už dávno za sebou devadesátku, ale to mu nebrání v neustálém vymýšlení klukovin.“

Komentáře k filmu Náš dědek Josef

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Výborný snímek z   prostředí jedné vinařské   vesničky na Moravě. Četl   jsem i knihu a už ta se mi   líbila a tak si myslím, že   je to věrně zfilmované - no   až na ten konec, knížka   končí jinak. B.Záhorský   zahrál hlavní roli   perfektně a taky se mi líbil   S.Skopal v roli jeho   nezdárného vnuka.   Doporučuju všem.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Herci Záhorský i   Šejbalová, kteří plátna   kin okupují mnoho let a baví   téměř 80 let své diváky   na sklonku svého plodného   filmového života v komédii,   která nás uvádí ke smíchu   v několika příbězích,   povídkového filmu. A mladí   herci jako Skopal svojí rolí   není nikomu nic dlužen,   chytil se své šance na   začátku své kariéry a   ještě dnes, kdy film   poněkud zestárl, baví své   diváky při demižónu   vínečka...
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Dědek Bohuše Záhorského   byl vyjimečný člověkm   vyjímečný děda, který   svůj život prožil naplno.   Jeho život byla rodná zem a   vihohrady.Prostě jeden   krásný obraz jihomoravské   dědiny. Na tento film je   potěšení se podívat, je   tam všechno. A skutečně   Bohuš Záhorský ho zahrál   skvěle.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Téměř poetický film z   prostředí Moravy a vinařů   a usedlíků. Každého Morava   dostane. Je to film na klidné   posezení.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2013
Dědek Josef prožívá   poslední roky svého života   a bez něj a jeho stejně   starých brachů nejde na   vesnici skoro nic a zásahy   staré generace do života   rázovité moravské vesnice   nenechává žádnou z   oblastí života během   celého roku. Výborně   obsazený film (B.Záhorský,   F.Filipovský, S.Skopal,   J.Šejbalová, J.Kemr).
New
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Matějka ...
Film by byl skvělý, nebýt   té politické propagandy ...   no, holt Jaroslav Matějka to   jinak nedělal. Ale lepší   jak jeho jedno pozdní dílo z   roku 1986...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Můj oblíbený film s   neoblíbeným panem   Záhorským. Nebýt toho   agitování a retrospektiv,   mohlo to být u mne ještě   lepší. A ještě musím   odebrat body za nářečí.   Ne, že by se herci   nesnažili, to ano, ale byli s   ním asi o sto kilometrů dál   a jiným směrem. Přesto si   to rád poslechnu znova.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2012
Trošku slabší komedie ze   života na jižní Moravě. K   tomuhle regionu patří   především vínečko,   kterého se i tady prolije   (hrdlem i jinudy) víc než   dost. Povedená je např.   scénka opilých kluků,   kteří se svléknou donaha a   šokují tak zástup jakýchsi   zbožných poutníků... Z   hereckých výkonů si   vzpomínám hlavně na   skvělého pana Záhorského a   mladičkého Sváťu Skopala.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2014
Průměrná komedie o   poválečném žití na   vinicích kde se pije a   pije,dobré herecké   obsazení,trochu mě zarazila   herecká role Menšíka   taková bez humoru ,nadšení   a jeho elánu.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.5.2009
Podle statistik na tenhle film   šlo do kina skoro   třičtvrtě miliónu lidí.   Mohlo snad lákat herecké   obsazení, ale jinak je to   nuda k uzoufání.
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Nevýrazný obraz českého venkova a jeho mentality.
Náš dědek Josef by nebyl   vyloženě slabým filmem, ale   má svá hluchá   místa...začátek je   naprostá nuda, dialogy jsou o   ničem, druhá část filmu   už má trošku svižnější   tempo, čím se více blíží   do současnosti době   natočení, působí   realističtěji. Přesto mě   nijak výrazně nezaujal, své   4 body dávám spíše za   vlastní herecké ztvárnění   své postavy panu   Záhorskému, který bez   ohledu na děj a scénář, je   panem Hercem a je výborný.   Neznáte-li tento film a   chcete nahlédnout pod   pokličku typické vesnice a   jejích figurek, proč ne,   jednou se vidět dá, ale nic   převratného to bohužel pro   mne jinak není.
blackjack31
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Kravina
Od kdy se na jižní Moravě ,   vinařské oblasti mluvilo   hanácky??? A odkdy tam není   na žádné tancovačce   žádný cimbál? Totální   kravina, dělají z lidí   hňupy. Citace z filmu"   připálené hrnec   nevyližeš" správně   hanácky by bylo nevyléžeš   , jen škoda, že se tak   nemlovi na Slovácko. :-D

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih152925minih152925Král Lear (2003) [TV divadelní představení] 
Král Lear n
minih18170minih18170Rudý úsvit (1984) 
Red Dawn n
minih28666minih28666Návrat mušketýrů (1989) 
The Return of the Musketeers n
minih40115minih40115Perfektní manžel (2004) [TV film] 
The Perfect Husband n
minih24337minih24337Žena, kterou miloval (1988) [TV film] 
The Woman He Loved n
minih12909minih12909Motiv pro vraždu (1974) 
Motiv pro vraždu n
minih62237minih62237Cargo (2009) 
Cargo n
minih25524minih25524Akta X: Film (1998) 
The X-Files: Movie n
minih12458minih12458Miliónová bankovka (1954) 
The Million Pound Note n
minih16609minih16609Poslední růže od Casanovy (1966) 
n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

70.8 % (113)
4   - argenson
3   - curil
8   - jarda53
6   - Pitryx
6   - green-tea
7   - Angelika28
7   - hvezdyn
5   - Frolíček
10 - M.A.G.
4   - Petra.Barb
6   - georginaa
5   - PORTER
6   - Bara.40
7   - Serpentina
7   - thejduk
9   - beneva
8   - payo1555
7   - New
8   - vlk1410
7   - melakara
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 161966
Osobností: 655798
Fotografií: 623782
Plakátů: 299804
Obsahů a biografií: 148681

Poslední komentáře

Nebezpečné vztahy (2016) [TV poř...

Brak!

Nebezpečné vztahy
Něco tak stupidního jsem   jakživ neviděl..To i   Esmeralda byla lepší než   toto "divné"dílo.To mohl   vymyslet jen pan Soukup s   panem více >

Autor: Vlastislav022 | Hodnocení: 1 / 10

Westworld (2016) [TV seriál]

Sci-fi + Western

Westworld
Obě tyhle disciplíny mám   rád, takže to spojení je   pro mě docela dost   zajímavé. Každopádně se   jedná o velmi zajímavý   seriál se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 10 / 10

Office Uprising (2018)

Office Uprising
Nebezpečí energetických   nápojů je potvrzeno. Po   jejich pozření se totiž   lidé začnou měnit v zombie.   Alespoň v tomto snímku   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

The Bad Seed (2018) [TV film]

The Bad Seed
Třetí filmové zpracování,   z níž druhá je televizní,   knihy autora Williama Marche   za použití scénáře   Maxwella Andersona k   divadelní více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Ohrožení (2020) [TV epizoda]

Ohrožení
Postavy hlavního   dramatického trojúhelníku   mne tak iritovaly, že jsem   díl dokoukala silou vůle.   Dva mužští jak z filmu   Blbý a blbější více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 5 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.113/0.097