ohodnotit

Nevěsta s nejkrásnějšíma očima

Další název:
Godenicata s najkrasivite oči; Годеницата с най-красивите очи; Bride with the Loveliest Eyes
Žánr:
Rok:
1975
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1976
„Pohádka o tom, jak Pišta za štěstím putoval.“

Komentáře k filmu Nevěsta s nejkrásnějšíma očima

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Zajímavá pohádka
Tahle pohádka je zajímavá,   nevšední, ale přeto svým   dějem tak známá - mladík   se vydává za štěstím a   láskou na nelehké   putování. Ale to není na   škodu, neboť je to   putování zajímavé.   Rozhodně nepatří mezi   pohádkami na chvost, v tomhle   s hvezdynem nesouhlasím,   ačkoliv většinou se s jeho   názory na filmy ztotožňuji.   Pohádka je to dobrá, ale   opomíjená televizními   stanicemi, což je škoda.

Naprosto   úchvatná fantastická je   snová melancholická   romatická hudba k filmu, ta   hudba se snad dotýká sfér   jak je krásná. Krásná jak   dívka zakletá ve filmu.

Film doporučuji   ke zhlédnutí a hudbu z něj   k poslechnutí a rozjímání.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2013
Že tahle pohádka nemá   původ v čekých luzích a   hájích mi nijak nevadí -   právě naopak. Švarnému M.   Kňažkovi to v ní sluší a   jeho slepičí nevěstince   (nakonec) taky. Držela jsem   jim palce, jenom ta   cikánsko-balkánská   "etno" muzika mi   občas rvala uši.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2012
Trochu neobvyklý pohádkový   příběh, zvláště pro   mladší publikum. Je   příliš lyrický, a to malé   děti nebaví. Pro dnešní   dobu je také málo vhodný.   Hrdinami pohádky jsou Cikáni   a film přináší i pohled na   tradiční způsob jejich   života. Film vznikl v   československo-bulharské   spolupráci. Mezi filmovými   pohádkami patří na chvost.   Snad, kdyby jej po roce   nevykopala TV Prima, tak ten   film snad už nikdo nezná.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Mladý cikánský muž se   vydává do světa hledat   nevěstu, přichází do   vesnice, tam ho jedni dobří   lidé nechají přespat u nich   v domě, v noci se ve   světnici zjeví dívka,   která ho očaruje svojí   krásou. Dívka je ale   zakletá - pokaždé jen   uklidí světnici a ztratí se   neznámo kam, muž zůstává   a rozhodne se ji získat -   když se zase večer krásná   dívka objeví ve světnici .
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.6.2020
Tahle koprodukční   česko-bulharská pohádka   navíc s romskou tématikou do   našich končin nějak   nepatří. Na jednu stranu   povedená výprava a krásné   exteriéry ale na druhou   stranu je tu jakási   "cizorodá"   atmosféra, kterou výrazně   umocňuje etnická hudba a   spousta neznámých (a nijak   vynikajících)bulharských   herců. Celek je dost   rozkolísaný a pro cílovou   skupinu zvyklou na hodně   odlišné pohádkové pojetí   není asi ani tak   přitažlivý.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.10.2008
V dětství nám to v kině promítali jako pohádku...
...ale moc pohádkový tento   film není. Je v podstatě   hodně zvláštní...na jedné   straně oceňuji, že se   jedná o příběh   cikánského mladíka. Nikdy   jsem neměla problém s lidmi   jiné pleti, nemám ho ani   dnes, takže v tomto   případě jej považuji i za   přínosný pro sebe samu.   Nedělám rozdíly mezi   národnostmi. Vadí mi však,   že je to příběh na film   pro mládež až   přespříliš vážný,   chvílemi téměř   depresívní, přece jen   rumunské venkovské tradice   jsou poněkud odlišné od   našich, tudíž dětský   divák nemusí všem věcem   rozumět. Pravda ale také je,   že jsem tento film již   dlouho neviděla, takže až   natolik objektivně jej   hodnotit nebudu. Zatím volím   střední cestu. I když jde o   trošku netradiční pohádku,   přece jen není dobré, že   se jí naše televize   vyhýbají. I když je   zvláštní a jiná, než na   jaké jsme zvyklí, není   špatná. Jsou jiné, daleko   slabší a troufám si říct   veskrze trapné projekty,   které máme servírované   několikrát do roka.   Některé filmy by si naopak   zasloužily, aby se na ně   vzpomnělo...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21210minih21210Touha (1958) 
Touha n
minih27548minih27548Útok z hlubin (1999) 
Deep Blue Sea n
minih24681minih24681Slovo dělá ženu (1952) 
n
minih43432minih43432Co takhle svatba, princi? (1986) [TV film] 
Co takhle svatba, princi? n
minih44406minih44406Probuzení tmy (2007) 
The Seeker: The Dark Is Rising n
minih57486minih57486Velká japonská válka (1982) 
Dai Nippon teikoku n
minih5663minih5663Člověk proti zkáze (1989) 
Člověk proti zkáze n
minih24743minih24743Temno (1951) 
Temno n
minih27615minih27615Andrew - člen naší rodiny (1999) 
Bicentennial Man n
minih37180minih37180Stepfordské paničky (2004) 
The Stepford Wives n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

63.9 % (23)
5   - jarda53
6   - green-tea
5   - Angelika28
6   - hvezdyn
5   - klasifikát
9   - jmenuji.se
5   - Petra.Barb
6   - thejduk
8   - rimeon
5   - Snura
7   - melakara
6   - Faye
9   - Ondrej_pri
4   - Kycky
9   - dederon
6   - oulisna
4   - geron
8   - tomasonula
2   - Nicol7
9   - Bohous.gr
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166946
Osobností: 662258
Fotografií: 652484
Plakátů: 313796
Obsahů a biografií: 153913

Poslední komentáře

10 položek a méně (2006)

PROCESOR!

10 položek a méně
Hollywoodská hvězda dává   rady o tom, jak žít,   obyčejný pokladní v   supermarketu? Vážně?   Někdo, kdo sám přes 30. let   nenakupoval, to má více >

Autor: PROCESOR | Hodnocení: 2 / 10

Artemis Fowl (2020)

Promrhaný potenciál!!

Artemis Fowl
Takže takhle promrhat   potenciál je obdivuhodné.   Scénář stojí za houby,   Branagh taky moc nezapracoval   a casting je tragédie. Na   druhou více >

Autor: p.a. | Hodnocení: 4 / 10

Hezká holka to má těžké (1975) [...

Hezká holka to má těžké
KOTNÍK
Jedna z těch   povedenějších   bakalářských povídek   vypráví o nenapravitelném   svůdníkovi v podání   Miloše Kopeckého. Ty jeho   laky jsou excelentní!! :D

Autor: topipig

Adapt or Die (2020) [TV epizoda]

Adapt or Die
Dost drsná scéna s   likvidací Mackových   "rodičů", alespoň, že to   trochu vyrovnala linie Sousy s   Daisy.

Autor: Frolíček | Hodnocení: 8 / 10

Já, Tonya (2017)

Já, Tonya
Dost jsem nepobrala dvě věci   - že někdo, kdo skočí   trojitého axela jako první   žena v historii nemá   minimální zázemí od   nějaké více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 7 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.163/0.149