ohodnotit

Nikdy nejsme sami

Další název:
We Are Never Alone; We Are Not Alone; Nikdy nie sme sami
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
7.4.2016

Komentáře k filmu Nikdy nejsme sami

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2018
Skvěle natočeno, jen škoda,   že některý z příběhů   nebyl vlastně ukončen.   Alespoň z mého pohledu. Nebo   to chtělo lepší   vypointování? Určitě mrknu   podruhé. Někdy.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2018
Moc nerozumím zdejšímu   hodnocení. Tak tísnivý   snímek naše produkce dlouho   nevyvedla. I Kobry a užovky,   Cesta ven jsou proti tomu   slabý odvar. Srovnatelné   snad s tísnivostí Pustiny,   kde ale cítíme naději. Zde   ne (o což taky šlo). Pokud   ji potřebujete, nepouštějte   si to, pokud jste schopni   zpracovat na filmovém   plátně i beznaděj, s chutí   do toho - povedlo se to.   Takové malé české   beznadějné memento na téma   když někdo roztočí   spirálu strachu. Bůh nám   žehnej, aby to to zůstalo   mementem a co nejvíc   vzpomínanou "nesmyslnou   konstrukcí" (je to film   ;)).
m6k
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2020
Film Petra Václava je znovu   silně sociálně   akcentovaným příběhem ze   současnosti, ve kterém je   opět reflektováno romské   etnikum. Podobně jako v jeho   filmech Marian, Cesta ven,   nebo Skokan. V tomhle tématu   se hodně orientuje a je v   něm opravdu dobrý.   Tentokrát je to portrét   "ztracených postav‟ a   jejich více, či méně   zoufalých životů. Příběh   prodavačky (Lenka   Vlasáková) z maloměstského   krámku, jejíž   hypochondrický manžel se   potácí na pokraji   psychického zhroucení. V   této roli přesvědčivě   exceluje Karel Roden. Aby   neměla životních strastí   málo, zamiluje se do   romského pasáka, (Zdeněk   Godla - znáte z Mostu),   který se v jejím krámku   pravidelně zastavuje se svou   "klientkou‟ (Klaudia   Dudová - znáte z Mostu), do   té je pro změnu marně   zamilovaný on. Prodavaččin   manžel se pro změnu   skamarádí s místním   bachařem, (Miroslav Hanuš).   Bachař je klasický psychopat   na kterém se jeho povolání   hodně podepsalo. Žádná   postava ve filmu vlastně   není příliš kladná a   jejich osudy jsou na jednu   stranu důvěrně obyčejné,   jak životy lidí kolem nás,   a na druhou pozoruhodně   spletité. Ve filmu je mnohé   nedořečeno, takže diváka   nutí k přemýšlení. Někdy   je v něm naopak dořečeno   až mnoho, jako v případě   zkoumání stolice   hypochondrickým manželem.   Happy end nečekejte. Není to   rozhodně film pro   multikinového diváka, toho   by počítám mohl hodně   roztrpčit, ale pokud máte   rádi psychologické sondy do   životů, podobných těm,   které se odehrávají kolem   vás, pak by se vám mohl   líbit. Možná, že i hodně.   Mně se tedy líbil hodně a   představoval pro mě silný   filmový zážitek.
Pilar1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2018
mrazení
Film je až mrazivý, žádná   postava asi není kladná.   Vynikající výkon K.Rodena v   roli nesnesitelného   hypochondra a p. Hanuše.Jeho   role paranoidního muže byla   podána s minimem gest a   vyvrcholila sepsáním   manifestu aktuálního v   dnešní době.Vidím v něm   voliče SPD!
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2020
Občas je dobré vidět, jak   někdo žije totálně ve   sračkách, abych si   uvědomil, že ty moje nejsou   tak velké, hluboké a   bezvýchodné. Film je   bizarnost, ale užitečná.
lion71
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.4.2018
I takové..
filmy se točí a jestli je to   dobře nebo ne ať každý   posoudí sám. Jednotlivé   postavy jsou uvěřitelné ale   v celku mi to nedává smysl.   Ale je to především   "jen" film.
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Film od stejného režiséra   Cesta ven (2014) někam   alespoň vedla a měla   příběh a myšlenku. Né   vše bylo dle mého v   pořádku, ale budiž. Film   Nikdy nejsme sami je   bezdějový, depresivní,   nezáživný, nezávislý   film, který získá řadu   ocenění, ale většinovému   divákovi bude leda tak u   zadku. Nahodilé scény   střídají nevěrohodné   chování postav, nebo mě to   tak přišlo a celé to chce   něco sdělit, ale je vám pak   jedno co, protože film nudí   a nedává smysl.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.3.2018
To byla slátanina,pustil jsem   si film v televizi dal si   večeři a vidím jak se Roden   vrtá v hovně no fuj,k tomu   tam hraje takovýho   hypochondra a psychouše.
okindl
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.3.2018
Tento jistě zajímavý a   hodnotný film spojuje   nespojitelné a nastavuje   zrcadlo něčemu co se chce   odrážet. Mátožnost postav   krásně vykresluje mátožné   postavy. A právě to   spojování a nastavování a   sdělování nesdělitelného   je typické pro podobně   adresné snímky. Pokud Váš   přehrávač disponuje   tlačítky "rychlý posun   vpřed" a   "stop" máte   vyhráno. Pokud ne vřele   doporučuji ten křížek v   pravém horním rohu rámu   aplikace.
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2018
Další příklad zcela   zbytečného a nediváckého   filmu, který je štědře   financovaný   koncesionářskými   poplatníky a Státním fondem   na podporu kinematografie.   Proč takové filmy se vůbec   natáčejí?
johanice
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2019
Kladu si otázku,co přiměje   takové dobré herce jako je   Karel Roden a Lenka   Vlasáková hrát v něčem   takovém.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32831minih32831Šikana (2001) 
Bully n
minih36033minih36033O princezně, která nesměla na slunce (1996) [TV inscenace] 
O princezně, která nesměla na slunce n
minih15530minih15530Páté oddělení (1960) 
Páté oddělení n
minih72535minih72535Filutové (1959) 
Fripouillard et Cie n
minih20041minih20041Svítalo celou noc (1980) 
n
minih47198minih47198TerrorVision (1986) 
TerrorVision n
minih42186minih42186Neodolatelný (2006) 
Irresistible n
minih51303minih51303Do hlubiny 2 (2009) 
Into the Blue 2: The Reef n
minih134727minih134727Nad ostrovy nevyjde slunce (1973) 
Nippon chinbotsu n
minih14387minih14387Noc smaragdového měsíce (1984) 
Noc smaragdového měsíce n

Hodnocení:n12345678910

Tagy

Hodnocení filmu

42 % (40)
7   - curil
7   - Pitryx
1   - hvezdyn
2   - FLA
6   - petrusmev
2   - PORTER
2   - New
6   - Snura
3   - lion71
4   - stanko
4   - Kycky
1   - Jarda.ftr
7   - Ostrovan
7   - Scifista
5   - Jarda1420
5   - pepatulen
4   - pohledvenk
1   - miroslav22
7   - mrakoslap
5   - thornhill
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 167946
Osobností: 664511
Fotografií: 657864
Plakátů: 316171
Obsahů a biografií: 154744

Poslední komentáře

Národní třída (2019)

Národní třída
Chápu, že se asi najde   nemálo lidí co se u toho   pobaví. Je už prostě   taková doba a fungují   takové trendy. Z mého   pohledu je to ale více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Kto je ďalší? (2018)

Kto je ďalší?
Prvni pribeh nic moc, druhy uz   lepsi a u posledniho pribehu   jsem ani nedutal a nakonec mi   vyrazil dech.

Autor: casesik | Hodnocení: 8 / 10

Tajemství (1993) [TV epizoda]

Tajemství
Z holek jde do tělocvičny   pouze Tereza, stále je   zamilovaná do Kristiána.   Lola pojme podezření, že   mezi Lindou a Kristiánem   něco je, více >

Autor: Krikri | Hodnocení: 10 / 10

Sladké chvíle (1993) [TV epizoda...

Sladké chvíle
Kristián nahání kluky do   tělocvičny, tam se na něj   vrhnou jeho bývalé milenky.   Zbaví se jich smyšlenou   historkou o bratru - dvojčeti   více >

Autor: Krikri | Hodnocení: 9 / 10

Poslední legie (2006)

Poslední legie
Dobrodružný, oddechový film   na sobotní odpoledne (ovšem   sledovaný v neděli -:)).   Podtitul „historický“ je   třeba brát s hodně velkou   více >

Autor: charlie1612 | Hodnocení: 7 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení