ohodnotit

O štěstí a kráse [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1986
Délka:
64 minut
„Pohádka o princezně Marion, pradlence Madlence a jedné podivuhodné záměně.“

Komentáře k filmu O štěstí a kráse

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Která je která? Madlenka či Marion?
Milá a velmi líbivá   pohádka o dvou sestrách,   které ovšem neví, že   sestrami jsou. A v hlavní   dvojroli velmi krásná   herečka Markéta Fišerová.   Zde mě ovšem přepadá   poněkud smutek. Asi se   divíte, proč...vždyť   pohádka je veselá a šíří   dobrou náladu. To bezesporu   ano, ale krátce po jejím   dokončení tato sympatická   herečka těžce onemocněla a   je upoutána na invalidní   vozík, nemoc zcela zastavila   její filmovou kariéru. Paní   Fišerová však má u sebe   milujícího manžela - Marka   Ebena, jenž jí stál po boku   i v těch nejtěžších   chvílích a namísto filmové   práce je zde hodnota lásky a   oddanosti milované osoby.   Přesto mne ta nostalgie i tak   přepadá a jsem   přesvědčena, že kdyby   paní Fišerová nemusela svou   hereckou práci tak nečekaně   ukončit, patřila by dnes k   největším charakterním   herečkám, jaké máme. Její   milý a přirozený hlasový   projev pro malé i velké   diváky je uchován v této   pohádce natočené na zámku   Červená Lhota. Nechybí   písničky a kouzlo to pravé   pohádkové kouzlo. Moc ráda   se na ni kdykoliv podívám.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Pěkná úsměvná pohádka z   80.let, kde můžeme   vzpomenout něžnou herečku   Merkétku Fišerovou, mladého   Karla Rodena a další.
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Moc povedená pohádka s plno   hezkými písničkami a   veselým příběhem.   Takovéto pohádky byly v   osmdesátých letech. Škoda,   že už nejsou takové teď.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2013
tato televizní pohádka   patří mezi absolutní   jedničky, má vtip a spád.   Vynikající Markéta   Fišerová ve dvojroli byla   jako princezna správně   vznešená a jako pradlenka   správně výřečná.A pak se   povedlo spojit studiové a   venkovní záběry. Ne   všechny televizní pohádky   se takto vyvedly, aby měly   pohádkovou atmosféru.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2019
Krásná a milá pohádka,   radost pohledět. Hezké a   chytlavé písničky mi   podívání ještě   zpříjemnily. Jen škoda, že   Markétka Fišerová mohla   hrát tak krátce.
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Veselá pohádka o   dvojčatech, která teprve na   konci pohádky přijdou na to,   proč si jsou tak podobná,   když jedna je princezna,   druhá pradlenka. Dívky   závidí jedna druhé jejich   osud, ale nakonec poznají,   že právě to jejich je to   nejlepší, protože není   zlato vše, co se třpytí.   Díky kouzelné babičce se   jejich osudy promíchají a   uspořádají tak, jak mají   být a pradlenka si vezme   kominíka a princezna   prince.
Příjemná   podívaná, humorná a   zajímavá.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2010
Jak zpívá Luděk Sobota v   písničce Ivana Mládka:   Madlenka pradlenka zpívá si   písničku... A zrovna tak je   veselá pohádka, z těch   lepších natočených před   lety. Perfektně obsazená   známými herci, líbí se mi.   Možná, že v té Mládkově   písničce je to možná   švadlenka .....
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2018
Poněkud mne zaskočil   hudební cimrmanovský   železniční motiv. I   přesto, že vím kdo hudbu k   pohádce dělal. Je to takové   milé povídání s hezkou   hudbou.
moldovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.12.2007
Prostě klasika - naše   filmové pohádky patří   skoro všechny
do   zlatého fondu naší   kinematografie. Příběh dvou   "prohozených"   dívek - princezny a pradlenky   zaujme především dětské   diváky. Kvalitní součástí   filmu je i hudba Jaroslava   Uhlíře.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2012
M. Fišerové to moc sluší,   zápletka je neokoukaná,   pěkné prostředí Červené   lhoty, ale vlastní příběh   už taková sláva není.   Snaha o komiku občas   vychází naprázdno.
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Bezduchá televizní pohádka   bez nápadu, která se   bohužel opakuje nad rámec   únosnosti.
Nereálná   zápletka, herecké výkony i   stupidní písničky. Tohle   pouštět dětem jen za trest!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40083minih40083Kráska v nesnázích (2006) 
n
minih42044minih42044On je žena! (2004) [TV seriál] 
On je žena! n
minih34403minih34403Dobře placená procházka (1966) [TV film] 
n
minih18730minih18730Sextánka (1936) 
n
minih22319minih22319Velký (1988) 
Big n
minih28246minih28246Slečna Drsňák (2000) 
Miss Congeniality n
minih41717minih41717Saw 3 (2006) 
Saw III n
minih25476minih25476Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak (1999) 
Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak n
minih20085minih20085Synové hor (1956) 
n
minih16338minih16338Poltergeist (1982) 
Poltergeist n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

80.2 % (133)
5   - SvoKar
9   - curil
6   - Pitryx
7   - Angelika28
8   - M.A.G.
9   - ajaajena
10 - Petra.Barb
9   - salte
10 - georginaa
7   - LenC2
10 - 261972
5   - ignac1
7   - Serpentina
7   - vojtam
6   - moldovan
9   - New
10 - payo1555
10 - lucymat
8   - melakara
6   - Jean-Paul

TV Program

ČT1 - Kdo probudí Pindruše? (1989) [...

10:30 - 11:30

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Generál Patton

11:25 - 12:10

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Co na to Češi (2016) [TV pořad...

11:00 - 11:45

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Buď otcem mého dítěte (1993) [...

10:30 - 12:30

58 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166361
Osobností: 661028
Fotografií: 646497
Plakátů: 311167
Obsahů a biografií: 153045

Poslední komentáře

Otevřený kruh (1973) [TV inscena...

Otevřený kruh
Velmi vydařená životopisná   inscenace Marie   Poledňákově. Sestava   našich elitních herců té   doby podala vesměs hodně   nadprůměrné výkony více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Skleněný pokoj (2019)

Skleněný pokoj
Snímek režiséra Juliuse   Ševčíka je svým námětem   a hlavně zpracováním v   české filmu doslova jako   zjevení. Je vidět, že pokud   je k více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Hamburger Hill (1987)

Hamburger Hill
Realisticky vyzerajúce   vojnové zábery i   naturalistické zranenia   vojakov sú určite plusom   filmu. Nezaujímavé postavy a   vatový úvod i více >

Autor: Manučao | Hodnocení: 6 / 10

Gallipoli (1981)

Gallipoli
Mladý a málo skúsený Mel   Gibson ešte nedokázal   ťahať film, ale jeho   samotného táto rola určite   posunula vpred. Peter Weir na   více >

Autor: Manučao | Hodnocení: 7 / 10

Kolotoč (2006)

Kolotoč
Plochá banální historka v   podání herců, kteří jsou   na úrovni ne moc zdatných   ochotníků. Bohužel pro mě   nepatřím k fanouškům ani   M. více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.169/0.154