ohodnotit

Smrt v sedle

Rok:
1958
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
27.3.1959
„Kovbojové, pokleslá literatura a detektivní zápletka.“

Komentáře k filmu Smrt v sedle

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Film, který jsem jako kluk   miloval. Musel jsem ho vidět   tak v osmi, devíti letech, po   premiéře v kině.   Dobrodružný příběh,   rodokapsy jsem hledal u   babičky na půdě, a hltal   je. Stejně jako Foglara nebo   Karla Maye. Pro mě klasika   českého filmu, která se   vyhla zčásti té   upracovanosti a věčným   schůzím.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Romantický příběh z   českého venkova   šedesátých let 20.   století.Hra na kovboje,která   se změní v boj o život. Do   mladičkého Rudolfa Jelínka   se tu snad musí zamilovat   každá "ženská"   od 5 do 99 let... :-))
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Pekne natoceny filmek o   konacich a o westernu po   cesku.
Dobra role pro   Sovaka........pekna   hlaska.......ted uz cekame   jenom na Tebe))))
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Velmi zdařilý a zábavný   dobrodružný film, který   šikovně mísí několik   žánrů, včetně   kriminální zápletky v   atraktivním prostředí   státního hřebčína.
nick4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Film z doby,kdy velmi chyběly   dobrodružné příběhy.
Hraní na kovboje,koně a   pěkné prostředí,filmu   velice pomohla barevná   kamera,ke které se každý   film nedostal. Velmi   mladistvé tváře,některých   dnes už zesnulých herců.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2008
Slušná dobrodružná detektivka,
z níž vůbec nemáte pocit,   že byla natočena před   půlstoletím, příběh je   svižný, herecké výkony   velmi slušné, mladý Rudolf   Jelínek podává výborný   výkon. Zajímavá je také   tvář mladého Jana   Přeučila či Jany Kasanové.   Na dobu svého vzniku - 50.   léta - kdy převládala   ideologická tvorba, inspirace   westernovým Západem je víc   než pokroková a zpracování   filmu stále zaujme.
filmy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2007
Na svoji dobu velmi zdařilý   "westernový"   příběh zasazený do   českého prostředí. Četba   rodokopsů a práce ve   hřebčíně navozuje   fantastické představy   rádoby skutečného   rančerského života na   divokém západě. Snění   vrátí zpět do reality   loupežné přepadení   účetního (vezoucího   výplaty) spojené s pokusem o   vraždu a začíná se   rozbíhat klasické   vyšetřování kriminalistů   končící divokou honičkou   na koních a dopadení lupiče   a vraha.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2015
Ze začátku to vypadá jako   příběh ze života z   koňské farmy kde někteří   nadšenci si zahrají na   kovboje podle příběhu z   rodokapsu jenže během jejich   hry je přepaden místní   účetní a posřelen,vloží   se do toho policie a začne   hon na zloděje.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Dobrodružství, skoro až   western, počesku. Ve své   době určitě průlomový, a   některé své kvality má   dodnes; v jiných směrech   bohužel už vyčichl, a   rozuzlení, že zločincem je   někdo, do koho by to   neřekli, ani tehdy nebylo   nové.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53219minih53219Teta Zita (1968) 
Tante Zita n
minih37974minih37974Chobotnice z II. patra (1986/1) [TV seriál] 
Chobotnice z II. patra n
minih157373minih157373Saturday Church (2018) 
Saturday Church n
minih70749minih70749Oddělené stoly (1983) [TV film] 
Separate Tables n
minih20278minih20278Špinavá hra (1968) 
Play Dirty n
minih27114minih27114Taková normální holka (1999) 
She's All That n
minih98791minih98791Avengers: Age of Ultron (2015) 
The Avengers: Age of Ultron n
minih129680minih129680Legenda o Benu Hallovi (2015) 
The Legend of Ben Hall n
minih16275minih16275Policajt (1972) 
Un flic n
minih72140minih72140Insidious (2010) 
Insidious n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

72.2 % (104)
3   - SvoKar
10 - curil
8   - jarda53
7   - Erkul
8   - clara.bow
8   - green-tea
8   - hvezdyn
8   - Frolíček
6   - Edward52
8   - M.A.G.
7   - Petra.Barb
5   - PORTER
7   - Bara.40
5   - Serpentina
7   - jirry
7   - New
8   - melakara
8   - REKBRIT
8   - Charlie35
5   - satyr

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

14:00 - 14:25

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Velká vlastenecká válka

13:55 - 14:45

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:05 - 15:00

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Jake a Tlusťoch (1987) [TV ser...

13:30 - 14:30

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 162083
Osobností: 655899
Fotografií: 624213
Plakátů: 299992
Obsahů a biografií: 148817

Poslední komentáře

Destination Murder (1950)

Destination Murder
V žádném pořádném noiru   nesmí chybět atraktivní   blondýnka s hlubokým   výstřihem, smyslnými gesty   a občas povytaženou sukní.   I tady je více >

Autor: Petrkey | Hodnocení: 7 / 10

Nikdy nejsme sami (2015)

Nikdy nejsme sami
Film Petra Václava je znovu   silně sociálně   akcentovaným příběhem ze   současnosti, ve kterém je   opět reflektováno romské   etnikum. více >

Autor: m6k | Hodnocení: 7 / 10

Já, Olga Hepnarová (2016)

Me se to libilo...

Já, Olga Hepnarová
Dobra psycharna, me se to   libolo, hlavne diky kamere,   strihu a hercum, tak nejak   vseobecne me polsti herci mile   prekvapuji narozdil od tech více >

Autor: Svarcneger | Hodnocení: 10 / 10

Star Wars: Epizoda V - Impérium ...

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
Kdysi dávno se mi film docela   líbil, ale když nad tím tak   člověk dumal...já nejsem   tvůj strýc, jsem tvůj otec!   Já nejsem tvá teta, jsem více >

Autor: Rastaman33 | Hodnocení: 5 / 10

Krok za krokem (1991) [TV seriál...

Krok za krokem
Příjemný oddechový   seriál. Nevyrůstala jsem na   něm, jako dítě mě to   popravdě moc nebavilo,   viděla jsem to až v   dospělém věku a líbilo více >

Autor: Ramilie | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.113/0.098