ohodnotit

Zataženo, občas trakaře

Cloudy with a Chance of Meatballs

Další název:
Oblačno, miestami fašírky (SK)
Rok:
2009
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
22.10.2009
„Připravte si talíře“

Komentáře k filmu Zataženo, občas trakaře

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2012
ZATAŽENO, OBČAS TRAKAŘE

Animovaná   pohádka. Hlavní hrdina je   neúspěšný vynálezce,   který dělá vše proto, aby   dokázal svému otci, že za   něco stojí. Jenže táta je   rybář a nezajímá jej nic   jiného než sardinky. Vypadá   to, že svého syna pořádně   nezná, a ani se ho nesnaží   pochopit a porozumět mu. Jen   matka věří v jeho   schopnosti, podporuje a   posiluje syna v jeho zálibě   a to mu dává sílu k   dalším vynálezům. Bohužel   každý nový pokus skončí   nějakou katastrofou. Když   maminka zemře, vztahy mezi   otcem a synem se ještě   zhorší. Ale pak to přece   jen přijde – převratný   vynález – vesmírný   automat na jídlo. Super   nápad. Samozřejmě se to   lehce vymkne kontrole, to aby   bylo na co koukat.
Je   to dobrý film, který zaujme   především novou myšlenkou.   Podporuje (jak jinak) vliv   rodiny na formování dětské   osobnosti. Po pohádkovém   konci, kdy všechno dobře   dopadne, se otec konečně   vyjádří – pomocí   opičáčího překladače   myšlenek ( úžasný   vynález, to by se mi občas   doma taky moc hodilo) – a   vysvětlí si se synem, že se   i tak mají rádi.
Krásný konec. Je to   poučný, zábavný, docela   vtipný a legrační film pro   děti. Doporučuji, a nejen   dětem.
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2009
V tomhle případě se   vyplatí vidět film v 3D. U   "srdcervoucích"   dialogů Flinta a Sam jsem   sice umírala, ale hlavně   druhá polovina filmu mi   všechno bohatě vynahradila   :)
vdobes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2011
Jednoduchý a předem   předvídatelný příběh,   ovšem podán nádherným   vizuálním zážitkem.   Přehršel gastronomických   nápadů, které mnohdy   vypadají úchvatně, ovšem   také několik vtipným scén   (gumoví medvídci byli   prostě nejlepší).   Především díky vizuální   stránce mě film uchvátil,   proto 8/10
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2012
Ze začátku mi to připadalo   docela nudné.Pak se to ovšem   rozjelo a byl jsem docela   spokojen.A toho jídla tam :-)   - dobrý stroj :-).
Pak   se mi hodně líbila   postavička - kameraman - ten   uměl všechno.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Globalne klimaticke zmeny trochu inak
Dalsi velmi pekny animak so   zaujimavym napadom a vtipnymi   hlaskami,na ktory sa isto radi   mrknu deti aj dospeli.Deti sa   dokonca mozu nieco naucit o   globalnych klimatickych   zmenach podanych humornou   formou,ktore nasu planetu   kazdym rokom ohrozuju stale   viac.Film doporucujem.
Out-Of-Way
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Je to taková příjemná   animovaná blbinka, která   sice není ničím   výjimečná – až na to   jídlo padající z nebe, ale   pobaví. Grafika je   nadprůměrná a docela   povedená, hudba dobrá a i   když příběh je úplně   obyčejný, přesto jsem si to   pořádně vychutnal.   Doporučuji sledovat při   nechutenství. Dostal jsem   velkou chuť na špagety s   nějakou dobrou omáčkou. ---   Někomu bude možná zase   vadit moralizování, které   ve filmu je – konzumní   společnost, rodinné hodnoty   atd. --- Který idiot vymyslel   český název?
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Po delší době zase   pořádně ztřeštěná ,   vtipem a dobrými nápady   nabitá animovaná podívaná   , která ovšem ke konci   začne poněkud ztrácet dech   a to i díky slabšímu   příběhu , o který v tomto   případě ovšem tolik nejde.   U mě určitě spokojenost a   doporučení ke shlédnutí.   P.S. - Televize s nohama fakt   nářez!
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.12.2013
Průměrný animák s dobrou   animací a dobrým   příběhem,chvílemi se to   trochu táhne ale za   podívání to stojí.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2011
Pohodový animák se spoustou   vtipných a zajímavých   nápadů... děj se občas   trochu táhne, ale dá se to   přežít.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Animace je průměrná - teď   už na takovéhle filmy   běžná. Nápad je dobrý,   ale děj je průměr. Vydržet   sledovat tenhle film bez   přerušení nejde, člověk   si musí odskočit ....
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Zataženo, občas trakaře
Docela zklamání, nevím   proč, ale čekal jsem bůh   ví jakou komediální   ztřeštěninu a místo toho   tato "trapárna".   Nevím,možná už nejsem na   hodnocení 3D animací ten   pravý, možná bych to   opravdu měl přenechat   někomu aspoň o deset let   mladšímu, ale buď jak buď,   prostě se mi to nelíbilo.
Toy Story, Wall E nebo   Up!, to vše mě uchvátilo,   pobavilo, přeneslo do   dětských let, ale tomuto   snímku se to bohužel   nepovedlo...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.9.2017
Nuda...nuda...nuda...americká   nuda. Všechno je tak   předvídatelné, postavy   stokrát stejné, stejně   reagující jako v tisíci   podprůměrných animácích.   Nebavilo to mě, ani děti.   Děti recenzi psát nebudou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih88965minih88965Lidé jako my (2012) 
People Like Us n
minih116717minih116717Kodex spravedlnosti (2014) 
Tokarev n
minih44800minih44800Čtyři minuty (2006) 
Vier Minuten n
minih58612minih58612Má mě rád, nemá mě rád (2010) 
Flipped n
minih46733minih46733Jak ukrást nevěstu (2008) 
Made of Honor n
minih21024minih21024Tichý běh (1972) 
Silent Running n
minih56441minih56441Cizinec (2010) 
The Tourist n
minih6771minih6771Dospívání po americku (1993) 
This Boy's Life n
minih45821minih45821Mlha (2007) 
The Mist n
minih96056minih96056Chladnokrevný (2012/1) 
Deadfall n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zataženo, občas trakaře 2 (2013)

 Zataženo, občas trakaře 2 (2013)
Zataženo, občas trakaře 2 n
Cloudy with a Chance of Meatballs 2
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Cody Cameron, Kris Pearn

(pokračování)

Hodnocení filmu

69.8 % (180)
8   - curil
2   - MARi0
7   - Justik66
7   - M.A.G.
9   - prvosenka
7   - LenC2
6   - Kuvik
6   - PORTER
6   - Pecik
7   - RM
6   - Snura
7   - pigal
8   - satyr
9   - Pixel116
5   - stanko
1   - rimmerova-
7   - peprz
6   - Petak69
7   - Out-Of-Way
7   - Sanchez

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce

12:00 - 13:00

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

12:45 - 13:15

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Královská romance (2018) [TV f...

11:15 - 13:05

95 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

11:55 - 12:55

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 168113
Osobností: 664722
Fotografií: 658754
Plakátů: 316522
Obsahů a biografií: 154871

Poslední komentáře

Projekt Power (2020)

Projekt Power
Tak čím víc o tom   přemýšlím tak nejvíc mě   vadilo na tomto filmu   obsazení do role mladé   raperky . Jinak nápad dobrý   ale pojetí a zpracování   prostě pokulhává.

Autor: wena | Hodnocení: 5 / 10

Kalifka (1970)

Kalifka

Kalifka
Je to politický film.   Průměrný scénář, ze   kterého by se dalo vytěžit   více. Skvostná hudba E.   Morriconeho. A především,   nádherná Romy více >

Autor: K882 | Hodnocení: 8 / 10

Kamarádi Dobré vody (1985) [TV s...

Kamarádi Dobré vody
Tenhle seriálek o partě   pražských pionýru   hledajících klubovnu je sice   označen jako "dobrodružný   rodinný" ale k tomu prvnímu   má dost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Sráči (2011) [TV film]

Hodně

Sráči
slabý snímek, který   nezachránili ani známí   herci, kteří ho svým   výkonem taky zrovna   nepodpořili a podali pouze   průměrné výkony. Příběh   o ničem, děj o ničem,   pointa (závěr) slabá...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 4 / 10

Fantomas (1964)

Fantomas
Výborná francouzská krimi   komedie. Louis de Funes   právě v tomto roce tímto   filmem a prvním dílem   "Četníků" nastartoval   kariéru hvězdy více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení